foradia pressupostparticipatiualcoi

“Hem aconseguit moltes coses, però encara queda molt per fer”

• “Han sigut moltes les dones i les lluites que ens han precedit, gràcies a elles hem aconseguit moltes coses que ens pertanyen per dret, però encara queda molt per fer”. • Es tracta d’aconseguir majors nivells d’igualtat i de que s’acabe la discriminació cap a la dona

Enguany hem viscut una jornada del 8 de Març que ha marcat història. Espanya ha passat a ser l’avantguarda del moviment feminista en el món sencer.

No hem volgut deixar de viure la jornada al costat de les milers d’alcoianes i alcoians que han reivindicat, amb una única veu, que volen una societat més justa i igualitària.

Preguntem a algunes de les participants les raons per les quals han volgut formar part també d’aquest esdeveniment històric. Analitzem amb elles el moviment, les seues reivindicacions, la seua evolució i els seus perills.

La bretxa salarial, el sostre de vidre, la desigualtat en el repartiment de les tasques domèstiques i les dificultats que tenen les dones, pel fet de ser dones, d’accedir als càrrecs d’importància social són alguns dels motius pels quals aquest grup d’amigues ha decidit sumar-se a la gran celebració del 8 de Març.

Al contrari del que alguns sectors estan interpretant el moviment feminista “no vol la supremacia de ningú: es tracta d’aconseguir majors nivells d’igualtat i de que s’acabe la discriminació cap a la dona, que encara està molt vigent”.

Si tenim en compte la història i com s’han anat conquerint els drets de gènere, “han sigut moltes les dones i les lluites que ens han precedit, gràcies a elles hem aconseguit moltes coses que ens pertanyen per dret, però encara queda molt per fer”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *