foradia subscriutegrat

Alcoi es fa violeta: multitudinària, reivindicativa i festiva celebració del 8 de Març

• Una gran part de la societat alcoiana ha viscut una jornada on han predominat els càntics, les pancartes i lemes creatius i els gestos de solidaritat i sororitat. • Reivindicacions per un món més lliure i igualitari

Milers de persones de totes les edats i condicions s’han concentrat a Alcoi per a donar suport a la celebració del 8 de Març i les seues reivindicacions d’un món més lliure i igualitari: estudiants, professors, associacions, sindicats, partits polítics, empreses i societat en general han volgut sumar-se.

Són moltes les raons que tenen les dones per a reclamar més igualtats i llibertats davant d’una societat que, per les seues convencions i dinàmiques històriques, infravalora i menysprea en bona part a les dones i les seues vides. L’evidència més fefaent és la del gran nombre d’assassinats masclistes que posen fi a la vida de tantes dones al llarg de l’any.

Però aquest és simplement el resultat d’una societat que té molt per a canviar. Una altra evidència de la situació de desigualtat que viuen les dones ens l’ofereix la figura de dona major viuda, que, per norma general, havent treballat durament durant tota una vida, no ha tingut possibilitats de cotitzar a la Seguretat Social i, per conseqüència, la seua pensió és notablement precària.

Les dones tenen més risc de patir condicions de pobresa i atur que els homes. I són moltes més les raons per les quals tanta gent un dia com el 8 de Març ix al carrer a cridar per la igualtat. Entre elles: per la desigual redistribució de tasques en l’àmbit domèstic, la desigualtat salarial, la dificultat d’arribar a llocs dirigents i de poder o les violències i micromasclismes que estan a l’ordre del dia.

En aquest context, una gran part de la societat alcoiana ha viscut una jornada festiva i reivindicativa. On han predominat els càntics, les pancartes i lemes creatius i els gests de solidaritat i sororitat.

Font: Rodrigo Paños./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *