foradia subscriutegrat

Ontinyent homenatja a 8 personalitats històriques de la sanitat local

• A partir d'ara, els carrers i rotondes d’accés del nou hospital recordaran a metges, comares i infermeres • Els homenatjats “van dedicar la seua vida amb vocació i dedicació acompanyant, cuidant i prestant servei sanitari a tota una població"

La ciutat d’Ontinyent ha retut homenatge a personalitats històriques de la sanitat local. A partir d’ara, els carrers i rotondes d’accés del nou hospital recordaran als metges José Riera, Juan Sayas, Rafael Rovira, Rafael Galiana i Luis Bonastre; les comares Maria Casanova i Guadalupe Prats; i la infermera Rosario Llin. Els cartells dels carrers inclouran una breu explicació de dels personalitats.

Carmelina Pla, directora General d’Eficiència i Règim Econòmic, per la seua part, va destacar el treball dels homenatjats, que “van dedicar la seua vida amb vocació i dedicació acompanyant, cuidant i prestant servei sanitari a tota una població en èpoques amb manca d’instruments tecnològics”. Tot seguit va assenyalar que “representen als i les professionals que ens van antecedir, però també als que estan atenent cada dia a tota la població fent fort el sistema públic sanitari valencià”.

Les intervencins dels familiars dels homenatjats van constituir el moment més emotiu de l’acte. El net de la comare Maria Casanova, César Belda; el nebot de la infermera Rosario Llin, Javier Sanz; el fill del metge José Riera, Juan Riera; el fill de Rafael Rovira, Rafael Rovira; la filla de Juan Sayas, Irene Sayas; el fill de Rafael Galiana, Paco Galiana, el rebesnét de Guadalupe Prats, Alfred Bernabeu i el fill de Luis Bonastre, José Bonastre. Tots ells van voler agrair durant els seus parlaments dita iniciativa a l’alcalde d’Ontinyent i a tota la corporació municipal, que van aprovar per unanimitat la proposta en Ple el passat novembre.

L’acte va comptar també amb la presència, entre altres, de diversos regidors; la directora de l’hospital de la ciutat, Margarita Llaudes, familiars dels homenatjats i veïns i veïnes de la ciutat.

Sempre m’havia preocupat molt allò que s’anomenen il·lustres oblidats“, va comentar l’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, afegint que “corríem el risc que, gent que hui tot el món coneguem, dintre de 60 o 100 anys ningú puga recordar“. I en aquest sentit, comunica que “ens deixem a moltíssima gent perquè els espais són limitats, però volem que estes persones representen a totes les que han tingut i tenen cura de la salut dels ontinyentins i ontinyentines“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *