foradia subscriutegrat

Vicente, treballador d’Avalem Joves: “Alcoi té molt de treball d’obres i construcció”

• Durant els últims anys han sigut vora 400 les persones que han sigut contractades per l’Ajuntament a través dels programes Avalem. • Parlem amb Vicente perquè ens comente com està vivint la seua experiència laboral

Durant els últims anys han sigut vora 400 les persones que han sigut contractades per l’Ajuntament a través dels programes Avalem. La majoria d’aquestes persones són joves, menors de 30 anys, que encara no han tingut cap oportunitat de treballar; però també n’hi ha persones amb diversitat funcional i persones majors de 30 anys amb risc d’exclusió social.

En aquest sentit, aquests contractes representen oportunitats laborals i econòmiques per a moltes famílies. Però també representen avanços i millores per als serveis i el manteniment de la ciutat, ja que tots els contractats desenvolupen treballs en els diferents departaments de l’Ajuntament, contribuint a dinamitzar l’Administració, millorar els paratges naturals, mantenir neta la ciutat i els parcs o gestionar diferents institucions públiques.

Parlem amb algunes de les persones contractades perquè ens comenten com estan vivint la seua experiència laboral i quines són les seues expectatives de futur.

Vicente té 28 anys, des de fa anys es manté gràcies a la pagueta de la seua iaia, amb la qual viu i a la qual té a càrrec seu. La major part de la seua vida laboral l’ha desenvolupada sense signar cap contracte formal. El programa Avalem li ha oferit l’oportunitat de treballar en el departament d’obres i construccions des del mes de setembre.

Des de llavors, està realitzant diferents millores per a la ciutat: diferents obres i construccions als parcs, carreteres i carrers d’Alcoi. Tal com ens comenta, treballs d’aquests tipus n’hi ha molts en Alcoi, motiu pel qual pensa que s’haurien de normalitzar els programes Avalem. Se sent molt a gust amb aquest treball, amb els companys i amb els responsables. Quan finalitze el seu contracte, espera poder tindre noves oportunitats laborals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *