foradia cdturisme

Per la vida

15 de novembre, Dia Sense Alcohol (...) Vos convide a viure. Feliç Dia Sense Alcohol, feliç dia per la vida.

sense alcohol alcoi

S’acosta el 15 de novembre, Dia Sense Alcohol, sé que a molts lectors quasi els he perdut en esta primera frase. L’alcoholisme no ven, no és un problema de salut al que molts li presten atenció. Si convoquem una carrera contra el càncer, la convocatòria triomfa amb molta probabilitat, si convoquem una pel Dia Sense Alcohol, el més probable és que ens trobem els qui han sofrit la malaltia en primera persona, la seua família i els professionals que estan implicats en la rehabilitació tants d’uns com d’altres.

El Dia Sense Alcohol no ven, no és popular, el que molts no saben és que no anem contra el consum d’alcohol en aquelles persones sanes que no presenten ningun problema d’abús amb la substància. El que celebrem és la vida de totes les persones que l’han superada, que han aconseguit deixar arrere una addicció que els destrossava a ells i a tot l’entorn i en certa forma també a la societat, perquè no oblidem que és un greu problema de salut.
Però coneixent la possibilitat de rehabilitació existent, sols un 10% dels malats d’alcoholisme acudeixen en cerca d’ajuda i tractament, que està ocorrent en el 90% restants? Potser si la societat no demonitzara tant les addiccions, i les rodejara de prejudicis i falses creences, més persones reconeixerien el problema i no es veurien pressionats a amargar l’evidencia.

Participar en una activitat organitzada pel Grup de Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi, GARA, per aquesta data tan assenyalada, no és promulgar amb els peus juntets en no beure mai ninguna copa de res. Participar en les activitats o celebrar este dia és recolzar als que han aconseguit o lluiten cada dia per enfrontar una malaltia, no per un vici triat per ningú. Celebrar aquest dia és acostar-se a una realitat social, entendre el per que de l’abstinència necessària en la seua recuperació. Participar és normalitzar la malaltia i tal vegada aprendre que l’alcohol que socialment tenim relacionat amb l’oci no és tan imprescindible en les nostres vides i molt més quan pot esdevenir un greu problema.

El GARA, com moltes altres associacions de malalts en rehabilitació distribuïdes per tota Espanya, treballa sota la base de l’ajuda mútua. Recents estudis han demostrat l’efectivitat d’estos grups com a complement terapèutic, ja que incrementa l’adherència al mateix, i per tant disminueix el nombre de recaigudes. S’ha observat que quanta més participació i més temps de pertinença, millor és l’evolució i el pronòstic del malalt i del seu entorn familiar. La possibilitat de recuperació d’una persona que acudeix al metge i a més acudeix a grups d’ajuda mútua s’incrementa en un 30%.

El GARA no és un lloc de ‘borratxos’, els qui ho pensen, que hi ha, estan molt equivocats, perquè possiblement és un dels espais més sans que hi ha a la ciutat. Vos convide a tots els alcoians a que s’acosteu i participeu amb nosaltres en qualsevol de les activitats gratuïtes, per cert.

He volgut aprofitar esta data tan especial per a ells, el 15 de novembre, Dia Sense Alcohol, un dia per a celebrar la vida i el renaixement per a apropar-vos a una realitat plena de somriures i belles, encara que dures, batalles guanyades.

Vos convide a viure. Feliç Dia Sense Alcohol, feliç dia per la vida.

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *