foradia ivace

Benvolguda Administració

• Acudir a l’ajuntament a fer gestions hauria de ser amable, senzill i que ens deixés bona sensació • Podem aconseguir-ho, podem tindre un ajuntament al que anar sense acritud, podem ser població usuària amb resposta positiva cap a l’Administració.

Més de 8000 ajuntaments, i en Alcoi, més de 500 llocs de treball, personal funcionari i laboral al servei de ¿? Qui està al servei de qui? L’administració pública acull al personal que treballa en ella? El personal està per a servir a la població? La població ha d’entendre que està davant l’administració pública i el seu personal?

L’ideal és l’equilibri entre tots els factors implicats.

Acudir a l’ajuntament a fer gestions hauria de ser amable, senzill i que ens deixés bona sensació. En canvi, normalment portem la premissa de que va a ser impossible encertar, ‘ja veuràs quant temps passem ací’, ‘no estarà qui pot ajudar-me’ i així un llarguíssim de queixes preconcebudes.

De l’altra part, el personal, que te assimilada la mala fama creada al voltant de l’administració i del seu treball i per tant ja comença el dia amb negativitat. I si sumen que treballa amb la no poca pressió de complir les expectatives marcades amb els recursos disponibles, ui quin dia ens espera!!!!!!!

I finalment, eixe ens tant abstracte com impersonal, l’administració pública, l’eina a l’abast de la ciutadania per tramitar el que dia a dia se’ns fa necessari i que la mateixa administració, ens sol·licita per portar avant la part burocràtica de la vida.

Val, ara que ja ens hem carregat de ràbia suficient per no tindre ganes d’anar a l’ajuntament, ja siga treballant o gestionant, repensem, busquen opcions i ací entra l’empatia.

El personal s’ha de convertir en usuari, la població en funcionària i l’administració necessita humanitzar-se, perquè entendre la situació de qui ens trobem davant i valorar l’esforç que fa cadascú en el seu lloc en el moment que es troba, facilita molt la interacció i per tant el resultat.

L’administració coordina al personal, però coordinen a la població? Què? Si, també han de fer-ho, però no imposant, sino acompanyant, escoltant les necessitats i reorganitzant el necessari per facilitar l’entramat.

Un ajuntament, pensat des de la ciutadania cap al personal, resulta molt més àgil, tranquil en la gestió, amable i per tant amb menys càrrega negativa.

Al mateix temps, una administració que vigila el benestar del seu personal, funciona millor i deixa bona sensació. L’atenció des de l’administració cap a la ciutadania ha de ser concreta, centralitzada i enfocada, però al mateix temps ha de ser transversal, per cobrir l’àmbit global de la necessitat de la ciutadania.

Podem aconseguir-ho, podem tindre un ajuntament al que anar sense acritud, podem ser població usuària amb resposta positiva cap a l’administració.

Quan vages a l’ajuntament, com a personal o com a usuària, observa el que t’envolta. Xicotets detalls són el canvi. Conta’ns la teua experiència.

Font: Trini Rubio, treballadora de l’Ajuntament d'Alcoi i membre de la candidatura de Podem Alcoi./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *