lasarga subscriute elgrat

Jordi Ortiz presenta a Gandia el seu llibre sobre Pedro Zerolo

• Una anàlisi sobre la vida i la trajectòria del socialista i activista social Pedro Zerolo i les claus a l’hora de lluitar pel reconeixement de la diversitat • Jordi Ortiz es va congratular que el PSOE té la fortuna de comptar amb referents com Pedro Zerolo, de qui “hem de continuar aprenent del seu llegat”.

Gandia va acollir ahir la presentació del llibre ‘Pedro Zerolo. Una lucha por la igualdad’, del jove escriptor d’Alcoi Jordi Ortiz. Aquest constitueix una anàlisi sobre la vida i la trajectòria del socialista i activista social Pedro Zerolo i les claus a l’hora d’aconseguir que la lluita pel reconeixement de la diversitat arribara a les institucions i fóra recolzada per una gran part de la ciutadania.

Pedro Zerolo és eixe espill on ens mirem i que reafirma que la política naix de l’activisme social. Els partits ens hem d’alimentar de les idees, les inquietuds i els somnis de la ciutadania, per a donar-li l’oportunitat que utilitze l’instrument de la política per a transformar la societat”, va comentar Diana Morant, alcaldessa de Gandia i secretària general del PSPV de la ciutat, qui va obrir l’acte.

Morant també va recordar que el PSOE, durant la primera legislatura de Zapatero com a president del Govern, Zerolo va saber convertir la lluita pel matrimoni igualitari en llei: “hui en dia continua sense tindre alternativa esta llei i moltes conquestes en drets són inqüestionables. No obstant això, ara han aparegut els discursos de la dreta i la ultradreta que apunten a una involució de la nostra societat que ens retorna a fa quaranta anys”.

Per la seua banda, el coordinador del Comité Electoral del PSPV de Gandia, José Manuel Prieto, va apuntar que “les conquestes socials de Zapatero no són irreversibles. Tot el que s’ha aconseguit en drets està en joc en estes eleccions, i ho estan qüestionant les tres dretes unides”.

Jordi Ortiz, que també és secretari d’Estratègia, Anàlisi, Idees i Programes de Joves Socialistes del País Valencià, es va congratular que el PSOE té la fortuna de comptar amb referents com Pedro Zerolo, de qui “hem de continuar aprenent del seu llegat”.

Ortiz va comentar que en la seua obra ha posat en valor a Pedro Zerolo pel seu gran treball que va fer en favor de la conscienciació social. “Zerolo té molts homenatges en forma d’eixes lleis, d’eixes mesures en favor de la igualtat que han implantat Diana Morant a Gandia o Ximo Puig a la Comunitat Valenciana, o d’este mateix llibre. En definitiva, gràcies a models i referents com ell, els drets de totes les persones poden avançar en la nostra societat”.

Respecte a les pròximes eleccions generals, Ortiz va posar en solfa en “hem de triar entre eixa Espanya de les conviccions i els valors democràtics i l’altra Espanya, la dels prejudicis i la que res vol canviar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *