foradia cdturisme

Pau de Gràcia: “les empreses hem d’incloure l’exportació en la nostra estratègia bàsica”

• La Jornada d’Internacionalització Empresarial IMEX-Alcoi ha complit les seues expectatives amb èxit: ha sumat vora un centenar d'entrevistes entre empreses i països i 120 assistents. • Segons el president de la Cambra, Pau de Gràcia, "les empreses han de perdre-li la por a exportar. En un mercat global, internacionalitzar-se ja no és una opció"

La Jornada d’Internacionalització Empresarial IMEX-Alcoi, organitzada per la Cambra de Comerç d’Alcoi, l’Ajuntament d’Alcoi i Moneda Única, ha complit les seues expectatives amb èxit: ha sumat vora un centenar d’entrevistes entre empreses i països importadors i 120 assistents en general.

Una jornada, amb 120 assistents, on s’han desenvolupat tres meses tècniques de debat i on un centenar d’empreses de la zona han pogut contactar directament amb 9 països importadors i amb entitats financeres, administracions i empreses especialitzades en la internacionalització.

Les meses de debat han comptat amb l’experiència d’empresaris, experts, i administracions i consultories especialitzades en internacionalització i les eines més actualitzades per a aconseguir la presència de les signatures industrials de les comarques en l’exterior. Concretament han versat sobre: els sectors del tèxtil, el plàstic i les eines per a la internacionalització de les empreses en l’eix industrial. A més, han participat responsables de les patronals FEDAC, ATEVAL, IBIAE i COEVAL, a més dels instituts tecnològics del Tèxtil i el Plàstic.

I és que, segons el president de la Cambra, Pau de Gràcia, “les empreses han de perdre-li la por a exportar. En un mercat global, internacionalitzar-se ja no és una opció; ha de ser un requisit bàsic de l’estratègia de qualsevol empresa. Hem de vèncer la por al desconegut i apostar pel mercat exterior fent ús de les eines que l’Administració, altres empreses especialitzades i les Cambres de Comerç ofereixen”.

Pau de Gràcia ha destacat, en aquest sentit, el paper que les Cambres de Comerç compleixen en matèria exportadora, “com a entitats que estan en contacte directe i diari amb les empreses. La Cambra està preparada, i de fet així ja ho fa, per a assessorar, planificar i acompanyar a les empreses en l’aventura de la internacionalització”.

De Gràcia ha enumerat una sèrie de problemes o traves a les quals les empreses s’enfronten sobretot abans d’iniciar la internacionalització. Per exemple, la por al desconegut, el desconeixement de les traves administratives i les característiques socioeconòmiques i polítiques dels països importadors. A més, les empreses, de vegades desconeixen si disposen del personal qualificat o capacitat per a oferir una producció concorde a la demanda que puga sorgir dels contactes amb mercats forans.

Per a resoldre aquestes problemàtiques i inquietuds, Cambres de Comerç, IVACE, ICEX, Ajuntament d’Alcoi i empreses especialitzades com a Moneda Única-IMEX, ofereixen el seu suport a l’empresariat, per exemple, amb assessorament en tràmits administratius.

En aquesta línia, des de la Cambra de Comerç d’Alcoi s’emeten certificats que avalen l’origen dels productes, s’atenen consultes i dubtes sobre barreres i aranzels o sobre la situació política de cada racó del món. Per exemple, ha sigut important el nombre de consultes ateses al voltant de les conseqüències del Brexit al Regne Unit.

Des de Cambra Alcoi s’ha posat en marxa també un programa –de la mà d’IVACE i Ajuntament- denominat ‘Comença a Exportar’ en el que qualsevol empresa, per xicoteta que siga, rep la formació i informació necessària per a iniciar-se en la venda a l’exterior. En aquest sentit, Pau de Gràcia, ha insistit en el fet que “qualsevol empresa deu i pot començar a exportar, encara que siga a poc a poc i sense grans pretensions o plans d’internacionalització”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *