lasarga mediamborganica

Alcohol el just, i per als menors gens

• Com cada any quan esclata la primavera, els colors de la nostra terra encenen l’anima d’un dels moments més màgics del nostre Alcoi. • I és que, el que les Alcoianes i Alcoians, sabem fer, millor que ningún, és ser autèntics. Eixe és el millor espírit festiu.

Nostra festa ja, cridant-nos està. Com cada any quan esclata la primavera, els colors de la nostra terra encenen l’anima d’un dels moments més màgics del nostre Alcoi.

Són les festes de Sant Jordi, d’Interés Turístic Internacional i recentment declarades Bé d’Interés Cultural (BIC), el nuclí i l’essència de la nostra forma de ser i d’entendre la vida.

Un espirit mediterrani, però de muntanya, d’interior, de lluita constant envers contratemps i entrebancs, orogràfics unes vegades, sociopolítics, d’altres.

Però sempre, sempre, em tirat endavant, i encara ens queda molt per fer i moltes fites per assolir.

Obrim el cor i la casa als forasters, compartim tot el que tenim, fem dels carrers del centre el nostre espai de vida.

I és que tenim prou elements per gaudir del moment, un moment esperat durant tot l’any, no cal, no devem utilizar res més per embriagar-nos, tenim prou amb tot el que Sant Jordi significa.

Perque la festa és la que ens dóna vida. Ens embriaga la música, el colorit, els trajes, la llum, els Castells de foc i fins i tot l’olor de la pólvora.
Ens agradaria, doncs que durant les festes, no utilitzarem drogues, que forem mesurats amb el menjar i el beure. Alcohol, el just, I per als menors gens, tal i com recomana la propia Associaió de Sant Jordi.

I és que, el que les Alcoianes i Alcoians, sabem fer, millor que ningún, és ser autèntics. Eixe és el millor espírit festiu. Gaudiu, doncs de la Festa, per Alcoi i per Sant Jordi.

Font: Francisco Pascual, metge del GARA, president de Sociodrogalcohol./

ajudesparentalcoi

 

ua


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *