lasarga ajualcoitel

L’IVACE obri el termini per adherir-se a les ajudes en la compra de vehicles elèctrics

• Les ajudes podran sol·licitar-se des del 30 de maig fins al 31 de desembre 
• Les ajudes per als particulars i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs és de 5.500 euros i per als endollables ascendeix a 2.600 euros

L’IVACE obri el termini perquè els concessionaris de la Comunitat s’adherisquen al Pla Moves d’ajudes per a la compra de vehicles sostenibles. Poden beneficiar-se els vehicles elèctrics purs en 5.500 euros tant particulars i les empreses de la Comunitat.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), a través de la unitat d’Energia, ha obert el termini perquè els concessionaris i punts de venda de vehicles s’adherisquen al Pla Moves Comunitat Valenciana, que contempla ajudes per a particulars, empreses i entitats a la compra de vehicles sostenibles.

Per a accedir a les ajudes, aquelles persones, empreses i entitats interessades hauran de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.  

Segons ha explicat la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector del transport “és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible“. 

Al costat dels vehicles elèctrics, també són susceptibles de ser donats suport a els camions propulsats per motors de combustió interna que puguen utilitzar combustibles fòssils alternatius, homologats com GLP/Autogás, Gas Natural Comprimit (GNC), Gas Natural Liquat (GNL) o bifuel gasolina-gas. 

Ajudes per a particulars, empreses i entitats 

Poden beneficiar-se de les ajudes tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantia de les ajudes varia en funció del tipus de vehicle adquirit i del sol·licitant. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicles. 

Pròxima línia d’ajudes per a punts de recàrrega elèctrics 

Al costat d’aquesta convocatòria, l’Ivace aquesta ultimant la preparació d’una línia d’ajudes econòmiques per a la implantació de punts de recàrrega elèctrics i de sistemes públics de préstecs de bicicletes, que s’emmarca igualment en el Programa Moves. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *