foradia subscriutegrat

Comença el moment més emocionant en les meses electorals amb el recompte de vots

Uns comicis municipals i europeus per a definir el futur de la ciutat i Europa

Alcoi desenvolupa amb total normalitat la jornada electoral a les municipals i europees. Confirmant-se la total absència d’incidents destacables als col·legis en les 88 meses electorals i les 176 urnes, on els ciutadans exercien el seu dret al vot. 

La participació a les taules electorals en diferents hores a la ciutat d’Alcoi:

  • A les 2 del migdia 39,50% d’electors hi havia exercit el dret al vot, una xifra lleugerament inferior a les últimes eleccions del 2015, que va ser del 42,46%.
  • A les 6 de la vesprada el 49,98% d’electors hi havia depositat el seu vot, un 4% inferior a les eleccions del 2015, que es va situar en el 54,40% .  

A menys de dues hores abans de tancar els col·legis electorals més de la meitat d’alcoianes i alcoians amb dret al vot, al voltant de més de 23.000, hi havia acudit a les urnes. Unes dades semblants que a l’estat espanyol en aquestes eleccions municipals i parlament europeu.

L’índex de participació a Alcoi és inferior al de les anteriors eleccions municipals. I en les eleccions europees augmenta significativament. Els últims comicis municipals van tindre lloc el 24 de maig del 2015, la participació va ser del 69% i l’abstenció del 31%.

Finalment, el moment més emocionant de tots amb el recompte de vots comença a les 20 hores. En poques hores sabrem els resultats.

Cal recordar els partits polítics que presenten candidatura en les eleccions municipals 2019 a Alcoi :

PSPV-PSOE, amb Toni Francés de cap de llista, seguit de Lorena Zamorano i Jorge Martínez; Podem, amb Naiara Davó, Cristian Santiago i Aarón Ferrándiz; Guanyar Alcoi, amb Sandra Obiol, Pablo González i Tània Aznar; Compromís per Alcoi, amb Màrius Ivorra, Elisa Guillem i Alfredo Llorens; Ciudadanos, amb Rosa García, Marcos Martínez i Fernando Domenech; el Partit Popular, amb Quique Ruíz, Lirios García i Francisco Cantó; Vox, amb David Andrés Abad de cap de llista, seguit de María Teresa Peidro i Carlos José García; i Tercera Edad en Acción, amb Maria Dolores Caldero, Jose Francisco Alemany i Maria Solbes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *