foradia pressupostparticipatiualcoi

Una versió de Delacroix marca l’inici de Fira i Festes de Gandia

L'Ajuntament presenta el cartell anunciador, obra del fotògraf i dissenyador gràfic gandià, César Blay

L’Ajuntament de Gandia anuncia el cartell anunciador com a primer tast de la Fira i Festes 2019, que se celebra al mes de setembre.

El regidor de Cultura i Festes en funcions,
Joan Muñoz,
acompanyat del tècnic municipal coordinador de la Fira i
Festes de Gandia, Juanjo Payà
i l’artista César Blay, han donat a
conèixer davant els mitjans de comunicació el primer tast de la pròxima edició
de les festes majors de la ciutat: el cartell anunciador. Enguany ha
estat encarregat al dissenyador gràfic i fotògraf gandià.

El cartell està inspirat en el quadre famós del pintor francès Delacroix La llibertat guiant al poble i es fa un símil amb la dona guiant el poble cap a les festes. I és que, un any més, reivindica el protagonisme de la dona, qui porta la porra emblemàtica, el bastó de comandament que cedeix l’Alcaldia a les bandes del Tio de la Porra perquè prenguen la ciutat donant inici a la Fira i Festes de Gandia. En un segon pla, hi ha atraccions de la Fira. “Es tracta d’un cartell vintage retro, però que barreja l’estil clàssic amb el contemporani, inspirat en artistes avantguardistes com TVBoy o Error! Design”, ha explicat Blay.  A més, té una tipografia circense que recorda al segle XIX, època dels uniformes francesos en que s’inspira el vestuari del Tio de la Porra.

Pel que fa a la Fira i Festes, els responsables han anunciat que conservarà una estructura similar a la d’edicions anteriors, que han sigut un èxit d’afluència i de qualitat, però incorporant novetats que es presentaran en breu.       

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *