foradia pressupostparticipatiualcoi

L’alcalde d’Agres és elegit en una especial vetlada per a constituir l’ajuntament a les 00.10 de la mitjanit

Josep Manel Francès, de Compromís, va ser reelegit amb el suport del regidor del PSPV, que tenia programat un creuer a Escandinàvia.

Josep Manel Franès va tindre que vetlar per a ser elegit alcalde d’Agres que finalmemt va constituir l’ajuntament a les 00.10 de la mitjanit. Va tornar a ser elegit alcalde amb el suport de l’únic regidor del PSPV.

L’Ajuntament d’Agres va elegir alcalde, un dels més matiners del país, després que el ple de constitució es realitzara a la mitjanit. Convocat a mitjanit perquè l’únic regidor socialista, Rafael Sanjuan, tenia previst un creuer a Escandinàvia.

S’havia convocat a mitjanit perquè l’únic regidor socialista, Rafael Sanjuan, tenia previst un creuer. La seva absència hauria fet que la vara hagués recaigut en el PP, que fou la llista més votada. El PP i Compromís van obtenir tres regidors, mentre que el PSPV només un.

Un ple que arribava amb polèmica. 

En un principi, la Junta Electoral de Zona va decidir que el ple s’havia de fer a les 08.00, després d’un recurs del PP, perquè era l’horari de treball dels funcionaris. Però finalment un antecedent de la Junta Electoral espanyola del 1995 sobre una consulta de l’Ajuntament de Pamplona per la coincidència de les festes de Sant Fermí que concloïa que la constitució dels ajuntaments ha de ser entre les 00.00 i les 24.00 ha permès que el ple es mantingués convocat a mitjanit

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *