foradia subscriutegrat

Ximo Puig assumeix l'”ambició col·lectiva” d’acabar amb la violència masclista

El president subratlla la conformació d'un Consell "humil, responsable i dialogant" que representa la "diversitat" de la societat valenciana
. El nou Consell representa "la suma de la diversitat, les conviccions i les esperances" de la societat valenciana

Ximo Puig ha destacat el diàleg “com a eina fonamental per a prendre qualsevol decisió, la responsabilitat per a “estar a l’altura de les expectatives” de la ciutadania i la “humilitat” per a ser conscients del treball que queda per realitzar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el segon Govern paritari de la Comunitat Valenciana assumeix l’“ambició col·lectiva” d’acabar amb la violència masclista. Així mateix, el president ha qualificat al nou Consell de “modern i humanista”.

Així s’ha expressat el cap del Consell en l’acte de presa de possessió dels consellers i conselleres, celebrat en el Palau de la Generalitat, on ha subratllat la conformació d’un Govern “humil, responsable i dialogant” que representa la “diversitat” de la societat valenciana.

Per altra banda ha destacat el diàleg “com a eina fonamental per a prendre qualsevol decisió”, la responsabilitat per a “estar a l’altura de les expectatives” de la ciutadania i la “humilitat” per a ser conscients del treball que queda per realitzar.

“L’èxit només és possible a través de l’equip”, ha manifestat el president, que ha defensat la importància de “gestionar adequadament la diversitat” per a tractar els “reptes impressionants” que té la Comunitat Valenciana.

Entre ells, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha de lluitar contra el canvi climàtic i posar en marxa la transició ecològica, garantir el dret a un habitatge digne, aconseguir la viabilitat de l’estat del benestar o impulsar la innovació en un nou model productiu.

El nou Consell

El nou Consell s’estructura en la Presidència i 11 conselleries. El cap del Consell ha presidit l’acte de presa de possessió del nou Consell, en el qual tots els consellers i conselleres han promès els seus càrrecs.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives recau en Mónica Oltra Jarque i la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica serà gestionada per Rubén Martínez Dalmau.

Vicent Soler i Marco segueix al capdavant de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic; la de Justícia, Interior i Administració Pública tindrà, de nou, com a principal responsable a Gabriela Bravo Sanestanislao. Vicent Marzà Ibáñez es manté en Educació, Cultura i Esport, i Ana Barceló Chico també repeteix càrrec al capdavant de Sanitat Universal i Salut Pública.
D’altra banda, Rafael Climent González continuarà com a conseller d’Economia Sotenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; Mireia Mollà Herrera s’estrenarà al capdavant d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat recau en el fins ara cap de Gabinet del President, Arcadi España García.

A més, Carolina Pascual Villalobos gestionarà la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, de nova creació, i Rosa Pérez Garijo, que també entra en l’Executiu, dirigirà la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *