foradia subscriutegrat

Ximo Puig inaugura la 676 edició de la Fira de Cocentaina

El president de la Generalitat va estar acompanyat per l'alcaldessa, ha tallat la cinta del balcó del Palau Comtal, i ha estat present a l'emotiva lectura del Privilegi, duta a terme per l'empresari Rafael Pascual

El dissabte de matí Cocentaina va inaugurar la 676 edició de la Fira de Tots Sants, que ja ha tornat a la normalitat després de la pandèmia, i en el seu format original. El Palau Comtal va ser l’escenari de la inauguració, amb la lectura del Privilegi, que va ser concedit per Pere IV El Cerimoniós en 1346 a la Vila de Cocentaina. Enguany l’encarregat de llegir aquest text ha sigut l’empresari tèxtil, Rafael Pascual. Com a novetat, aquesta ha sigut la primera vegada que el Privilegi ha sigut interpretat en llengua de signes.

Durant l’acte ha estat present el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que va procedir a tallar la cinta inaugural. Centenars de persones han acudit a aquest primer esdeveniment de Fira, en la Plaça del Pla.

Després de l’acte, tota la comitiva ha visitat els llocs tradicionals d’aquesta Fira, com els sectors d’Esports, Noves Tecnologies, i Turisme, seguidament van arribar a la Biblioteca de Cocentaina, on es va fer el vi d’honor.

En aquesta visita, el cap del Consell ha volgut destacar que ha visitat la Fira abans de ser president, i que malgrat els anys de pandèmia “la Fira ha sabut fer allò que va dir Pere IV de mantenir-se i que no es podia perdre”. A més ha afegit que la Fira “ha sabut mantenir el que és més substancial com és vendre, comprar, la convivència, l’harmonia, la cultura i la identitat”.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha donat les gràcies a tots els presents i ha declarat que “és un orgull per a Cocentaina comptar amb una representació institucional tan destacada al que és l’esdeveniment en aquests moments a la Comunitat Valenciana que rebrà més visitants i que més economia mourà. Estem segurs que és una edició que deixarà molt bones xifres, tant a nivell de visitants com de xifres econòmiques i ja es palpa a l’ambient les ganes de tornar a vibrar amb la Fira”.

Per la seua part, Rafael Pascual, ha expressat el seu agraïment per l’encàrrec, i ha definit l’experiència com a “impressionant”, i ha explicat que “he intentat centrar-me en el que sentiria Pere IV fa 676 anys, quan va escriure aquest text, però al final no he pogut evitar emocionar-me”.

La Fira es podrà visitar fins al dia 1 de novembre i enguany està formada per 800 expositors, i un ampli programa cultural i d’oci, a més d’una variada oferta gastronòmica.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *