foradia ivace

La música veneçolana, protagonista al tercer festival de guitarra de Gandia

Noms com Gabriel Guillén, David López i Enric Madriguera fan història en el festival de la capital de La Safor

A Gandia, és temps de guitarra. La tercera edició del festival que acull el municipi guarda plats forts, entre ells, la música veneçolana.

La ciutat per exce·lència de La Safor sona a bona música. Personalitats de gran nivell deixen petjada en el festival de guitarra, que compleix tres anys amb més èxit que mai.

El programa del festival

El dimarts 2 de juliol a les 20 hores, a la Casa de Cultura de Gandia, el guitarrista Gabriel Guillén protagonitza un recital basat en la música del seu país, Veneçuela. Guillén és professor de guitarra del conservatori “Joseph Haydn” de Eisenstadt (Àustria) i ha fet concerts i classes magistrals en 38 països, havent publicat 25 Cd’s fins hui.

Altres noms en el concert, David López, director del festival de guitarra i guitarrista encarregat de la primera part, i Enric Madriguera, professor en la Universitat de Texas a Dallas.

Homenatge a Salvador Valls

D’altra banda, divendres 28 de juny va tindre lloc l’obertura del festival en un acte en memòria del professor Salvador Valls, desaparegut fa 10 anys. Van participar el seu amic José Enrique “Josqui”; els seus alumnes Salvador Iznardo, David López i Elena Tarrazó; Rubén Parejo, company a l’escola de música Sant Francesc de Borja a principis dels 90, i el seu nebot Aris Valls acompanyat a la guitarra pel jove virtuós Ausiàs Parejo.

Com a brillant tancament es va interpretar el tema “Amor Profund”, de José Luís González, arreglat per Rubén Parejo per a una formació de quartet. Un concert entranyable en el qual van aflorar molts records i que va comptar amb una nombrosa participació del públic.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *