foradia mediambient

La Setmana Santa fa història com a primera festa de Gandia i la Safor declarada d’Interés Turístic Nacional

Un títol que concedeix el Ministeri a festes o esdeveniments de valors culturals i tradició popular amb atractiu turístic

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la presidenta de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, Maria José Martí, han comparegut per manifestar l’alegria i les felicitacions al col·lectiu de Setmana Santa i a la ciutat, després que el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (a través de la Secretaria d’estat de Turisme) anunciara la declaració de la Setmana Santa de Gandia com a Festa d’Interés Turístic Nacional.

Ho han fet al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja, emblema cultural de la ciutat, davant la directiva de la Setmana Santa, el Vice-Alcalde, Josep Alandete, el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, el delegat municipal de Setmana Santa, Miguel Ángel Picornell i els portaveus municipals a la corporació.

Un títol que es concedeix a festes o esdeveniments de valors culturals i tradició popular amb atractiu turístic i que, segons Morant, “ens mereixíem, la Setmana Santa en particular, per tot el treball que fan de manera ininterrompuda les 18 germandats; i la ciutat, en general. Un reconeixement amb el qual a Gandia fem història. Es la primera vegada que Gandia rep una distinció tan important i d’estes característiques. I també la comarca de la Safor (altres exemples de Festa d’Interés Turístic Nacional: Cavalcada de Reis Mags d’Alcoi, la Festa de Moros i Cristians de Boicairen, la Cordà de Paterna… o els Carnestoltes de Las Palmas de Gran Canària, fora del nostre territori)“.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *