foradia subscriutegrat

Un estiu ple d’activitats a la biblioteca Tirisiti

Article per Josep Lluís Santonja

L’equip d’animació cultural de la Biblioteca Tirisiti vol que gaudim més encara l’estiu i ens ofereix una gran varietat d’activitats per al mesos de juliol i agost. Per aconseguir-ho han elaborat un projecte amb gran diversitat d’activitats, dividides en diferents setmanes temàtiques.

Comencem pel mes de juliol. Per a la primera setmana, el tema triat es el reciclatge i amb aquestes activitats es pretén conscienciar de la importància del reciclatge i la reutilització de materials que, a primera vista, ens pareixen ja inservibles o simplement deixalles. Per això cal que qui vullga participar-hi acudisca a la Biblioteca amb bosses de plàstic i rolls buits de paper. Amb aquests materials es realitzaran diferents manualitats, de manera que els xiquets i xiquetes vegen que se’ls pot donar una segona vida a materials que creien que ja no eren útils. A més també hi haurà conta-contes relacionats amb el reciclatge, l’ecologia i el medi ambient; dinàmiques de grup i alguna pel·lícula, que servirà per recolzar el missatge que els volen fer arribar.

Per a la segona setmana l’eix central de les activitats és la música, perquè és una disciplina molt important en el desenvolupament cognitiu dels xiquets i xiquetes. Amb la música s’aconsegueix treballar la memòria, l’atenció i la concentració, estimula la intel·ligència i millora l’expressió corporal, entre d’altres aspectes. En aquesta setmana s’hi faran jocs d’expressió corporal, dinàmiques de grup, es visualitzarà una pel·lícula i es realitzaran tallers de manualitats relacionats amb el món de la música, tot i aprofitant també materials reciclats. Per aquest motiu, els xiquets i xiquetes que acudisquen a la biblioteca aquesta setmana han de portar botelles de plàstic menudes (almenys dues per xiquet), rolls de paper de cuina buits i taps de metall dels pots de conserva.

Per últim, per a les darreres setmanes de juliol el tema triat per a treballar és la ciència, segurament molt atractiu per als xiquets i xiquetes si s’utilitza d’una manera divertida i diferent a què estan acostumats a l’escola. En aquesta setmana es realitzaran diversos experiments molt curiosos, que de segur desperatan molt interés. També hi haurà taller de manualitats, jocs i projecció d’una pel·lícula, sempre sense perdre el fil conductor de la ciència.

Tot aquest projecte d’activitats ha estat creat amb l’objectiu fonamental de fomentar l’interés dels xiquets i xiquetes cap a la lectura i facilitar el seu apropament a la biblioteca, per mitjà de diverses activitats, tallers i jocs. El seu repte és facilitar l’aproximació a la lectura d’una manera diferent i nova i que xiquets, xiquetes i joves troben en els llibres també una forma de diversió i entreteniment.

La Biblioteca Tirisiti és també un espai per a fomentar la participació de les famílies perquè, si volem que els xiquets i xiquetes lligen hem d’apropar-los la lectura mitjançant activitats que els criden l’atenció i desperten la seua necessitat lectora. Per a això, s’han programat tota aquesta sèrie d’activitats. A més, mitjançant els contes, endevinalles, jocs, dinàmiques i poesies, els xiquets i xiquetes adquirixen multitud d’aprenentatges, els quals contribueixen a fomentar el desenvolupament de totes les seues capacitats (cognitives, lingüístiques, socials, afectives i psicomotores).

El principal objectiu de la Biblioteca Tirisiti és fomentar la lectura en xiquets, xiquetes i joves; que descobrisquen en la lectura una activitat plaent que partisca dels seus interessos i necessitats, i contribuïsca a donar renda solta a la seua fantasia, creativitat i imaginació, i complemente així l’ensenyament que reben a l’escola.

Per al mes d’agost, més activitats que anirem informant-vos puntualment.

Font: Josep Lluís Santonja, Direcció de l'Arxiu i Biblioteques Municipals./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *