foradia cdturisme

El Consell amplia la Xarxa de Centres de Bicicletes Tot Terreny de la Comunitat Valenciana

Turisme CV col·labora amb l'Ajuntament de Xixona per a la implantació d'un nou centre BTT en el seu terme municipal · La subvenció ascendeix a 40.000 euros

El Consell ha autoritzat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Xixona per a la implantació d’un Centre Bicicletes Tot Terreny (BTT) en el seu terme municipal.

Turisme CV impulsa l’oferta turística de turisme actiu de la Comunitat gestionant i promocionant projectes per a l’ampliació de la Xarxa de Bicicletes Tot Terreny. Així, mitjançant aquest conveni, la Generalitat col·labora amb el municipi de Xixona amb una subvenció de 40.000 euros per a la implantació del Centre BTT de Xixona.

Objectius

La implantació d’aquest centre en la localitat de Xixona té per objecte crear un espai obert de lliure accés per a la pràctica del cicloturisme i del turisme actiu a través de bicicleta de muntanya, situat en un entorn natural singular. Amb aquesta actuació, es pretén complementar l’oferta de centres BTT de la província d’Alacant, i a més, permetrà l’acostament cap a altres centres BTT i facilitarà la possible connexió del litoral i l’interior als cicloturistas. El municipi de Xixona està situat a tan sols 25 km al nord d’Alacant, amb un nucli urbà en una gran vall envoltada de muntanyes, com la Serra de la Carrasqueta, Montagut, el Cabeço d’Or o la Penya Migjorn.

Quatre rutes

Per a aquest centre BTT, l’Ajuntament ha previst quatre rutes articulades mitjançant una xarxa de circuits amb diferents nivells de dificultat amb circuits per a tots els nivells.

Aquestes rutes parteixen d’un punt d’acolliment on es pot obtindre informació detallada sobre els diferents itineraris, així com serveis complementaris tals com lloguer de bicicletes, zona d’aparcament exclusiu, punts de rentada, dutxes, serveis i facilitant material turístic de la zona en diversos idiomes. Aquests circuits serveixen per a la realització de turisme coneixent les riqueses paisatgístiques, naturals i culturals de la zona impulsant l’ús de la bicicleta en un entorn respectuós amb el medi ambient.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *