foradia subscriutegrat

Les excavacions del Castellar d’Alcoi treuen a la llum l’antic Al-Qüy

El Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó conjuntament amb la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria de Cultura han impulsat per quart any consecutiu els treballs arqueològics del Catellar d'Alcoi.

Els treballs en aquest poblat andalusí se centren en la delimitació de la muralla sud-est de l’antic Al-Qüy, nom en àrab de l’antic districte d’Alcoi. També es treballarà en la documentació i exhumació de les estades que s’adossen a la muralla.

La direcció de l’excavació recau en Germán Pérez Botí, que ja ha dirigit altres estudis sobre jaciments i que a més, és professor al col·legi Carmelites.

D’altra banda, l’equip estarà format responsables del museu, estudiants de grau i màster de les Universitats d’Alacant, Jaén i Complutense de Madrid. També hi podran participar voluntaris i exalumnes del col·legi.

Entre les tasques que es duran a terme, destaca l’exhumació total de la muralla d’uns noranta metres i que es va construir amb morter de calc i pedra. Adossats a la muralla s’han trobat contraforts semicirculars, la funció dels quals era sostenir la muralla i els departaments que s’adossaven a ella.

A més a més s’han trobat murs de maçoneria i s’ha exhumat aixovar domèstic propi de les comunitats andalusines de finals del segle X.

Per als interessats en conéixer el procés d’excavació i la història d’aquest important jaciment medieval. El pròxim diumenge ales 08:30 des del Collao es realitzarà una visita guiada al Castellar

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *