foradia subscriutegrat

Barra 0,0 en un festival de música rock

El PomaRock del municipi d' Agres és possiblement pioner en oferir una alternativa al consumo de begudes amb alcohol en un festival de rock.

Els Punts Violeta són cada vegada més comuns en les festes i esdeveniments lúdics en l’actualitat. Es tracten d’espais en els quals se sensibilitza al públic i s’atén i s’ajuda a les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. Neus Jordá Sanoguera, psicòloga en l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats Sant Jordi de Cocentaina, va mantenir una conversa informal amb Marisa Mateos, treballadora social de la Mancomunitat, en ella van parlar de què igual que existeixen eixos Punts Violetes, haurien d’existir també Punts 0,0.

El consum d’alcohol en grans quantitats és molt habitual en esdeveniments d’oci durant tot l’any, però de forma especial en aquells que se celebren a l’estiu: festes de pobles, festivals de música, etc. Jordá es va adonar en aquesta conversa que la millor forma de fer prevenció era situar-se en eixe escenari on es realitzen els consums: “Teniem en marxa un projecte finançat per la Diputació d’Alacant per a fer prevenció al poble d’Agres, i vam pensar que quina millor prevenció que una alternativa en el moment clau”, argumenta la professional. A la llavors regidora Mari Ángeles Ferri, de l’Ajuntament de la localitat li va semblar una bona idea, com també a un dels organitzadors del PomaRock, a Carlos Belda.

La barra 0,0 ofereix alternatives de consum de begudes amb alcohol. Aquesta iniciativa se sap que s’ha desenvolupat en altres localitats en festes locals, com per exemple, per part d’ ARTIC (Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Torrent), però els organitzadors no coneixen antecedents de què això haja existit en un festival de música rock, és molt possible que siguen pioners.

“No tothom vol beure alcohol, o no tot el temps. Oferir altres possibilitats implica potenciar la nostra capacitat d’elecció. Seran, a més, unes begudes atractives, més enllà de la cervesa 0,0 o els refrescos de sempre: Mojitos 0,0, San Franciscos o Aigua llimó amb menta, són alguns exemples de la nostra carta. Si una persona substitueix una beguda amb alcohol per una de les nostres, ja serà un xicotet gran èxit!”, argumenta Jordá.

“Crec que la música porta associada una forma de vida en l’imaginari col·lectiu, i d’alguna forma, el rock, el heavy…s’associen a la duresa, al fosc, etc. Les drogues, per exemple, formen part d’eixa foscor. És una unió automàtica i innecessària que es realitza entre els dos mons: l’alcohol i la música. Crec que no s’ha fet abans perquè no se li ha ocorregut a ningú, i això ha sigut així perquè en la nostra concepció del rock, el saludable “no pega”. És necessària una deconstrucció on altres opcions menys destructives siguen vàlides, potenciant la capacitat de triar de cadascú per a beure el que vulga”, conclou Jordá.


El PomaRock se celebra en la localitat d’Agres el dia 10 d’agost a partir de les 22 h, la barra 0,0 estarà present des de l’inici del festival
i al llarg de tota la nit. Carlos Belda Ferri, Gaspar Beneito Bodí, Miguel Francés i Cristian Calatayud Beneito són els organitzadors del PomaRock 2019. Tots ells han sigut facilitadors perquè la barra 0,0 i l’oci saludable en conjunció amb la música rock siga possible.

Font: Mireia Pasqual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *