foradia subscriutegrat

Alcoi posa en marxa una Smart Office

El govern ha constituït aquest òrgan obert per a coordinar i impulsar de forma transversal totes les accions relacionades amb la Smart City

La Smart Office ja està en marxa en la nostra ciutat. Es va constituir aquest òrgan municipal, format tant per tècnics com per responsables polítics, amb un caràcter obert. L’oficina comptarà, a més del personal municipal tècnic i polític, amb diferents entitats i grups d’interés necessaris per a desenvolupar els diferents projectes, entre ells, les universitats o centres educatius de la ciutat, representants del teixit econòmic i social, empreses locals o altres administracions.

Alcoi va començar, fa anys, la transformació per a convertir-se en una Smart City, convençuda que el model de ciutat sostenible, integradora i intel·ligent era imprescindible per al futur de les alcoianes i alcoians. L’objectiu de fer d’Alcoi una ciutat “intel·ligent” és millorar la vida dels seus ciutadans, convertint aquesta necessitat en el centre de tota l’acció del govern municipal.

A través de la regidoria de Territori i Ciutat intel·ligent, els últims quatre anys, es va avançar molt en aquest tema, aconseguint grans resultats, tant en plans directors, propostes concretes com en subvencions de diferents administracions. Els objectius amb què naix aquesta oficina són, d’una banda, continuar impulsant tota la feina realitzada als últims anys des del govern municipal i d’altra, seguir treballant per posar en marxa nous projectes, continuar amb una destacada presència en xarxes i fòrums d’innovació i aconseguir finançament europeu, nacional, autonòmic i provincial en l’àmbit de les noves tecnologies.

Cal recordar, per exemple, que recentment l’Agència Valenciana d’Innovació (AVI) ha subvencionat dos nous projectes a la ciutat: el Smart Social, perquè la tecnologia ajude a les persones en situació de soledat no volguda, i la Compra Pública Innovadora. La ciutat també ha rebut recentment el projecte europeu WIFI4EU per implantar el wifi gratuït a la ciutat. El govern vol que l’oficina també siga un espai de difusió dels processos i accions a la ciutadania i d’assessorament a tots els departaments municipals, perquè la introducció de clàusules ‘smart’ en els contractes de l’Ajuntament siga una realitat. Un altre dels objectius destacats és acreditar a Alcoi com a Destí Turístic Intel·ligent (DTI), ja que la ciutat ha sigut l’únic municipi de l’interior d’Alacant seleccionat per l’Agència Valenciana de turisme per posar en marxa un pla DTI.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *