foradia cdturisme

Ivace Energia destinarà 30 milions per a fomentar l’eficiència energètica en les indústries de la Comunitat

Se subvencionaran fins al 50% del cost dels projectes que redunden en la reducció dels consumisc energètics en els processos industrials · El termini perquè les empreses poden presentar les seues sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2020

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), publica la convocatòria d’ajudes d’Ivace Energia en matèria d’estalvi i eficiència energètica destinades al sector industrial.

La seua finalitat és reduir els consums energètics i, per tant, les emissions de CO2 i altres emissions contaminants i aconseguir així la millora de la qualitat de l’aire i el respecte al medi ambient. Aquestes ajudes estan dirigides a les xicotetes, mitjanes i grans empreses del sector industrial de la Comunitat, que tindran de termini fins al 31 de desembre de 2020 per a presentar les seues sol·licituds.

En total, Ivace Energia destinarà 30,31 milions d’euros a aquelles iniciatives que contemplen inversions en substitució d’equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d’energia, per uns altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència energètica.

Així mateix, també es donarà suport a la implantació de sistemes de gestió energètica amb subvencions tant per a la implantació d’elements de nivell de mesurament de les variables de consum d’energia, com per a la instal·lació dels elements de regulació i control dels paràmetres de procés i implementació dels sistemes informàtics per a l’anàlisi, regulació i control, així com per al funcionament òptim de les instal·lacions industrials.

El percentatge de subvenció, amb caràcter general serà del 30% del cost, amb un límit màxim d’1,5 milions d’euros per projecte. Aquest percentatge pot arribar fins al 40% per a les pimes i al 50%, en el cas de les xicotetes empreses.

Segons ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent: “L’eficiència energètica té un paper fonamental en la transició cap a nou model energètic i hem de redoblar els esforços per a consolidar una cultura de l’estalvi energètic en tots els sectors econòmics”. Referent a això, ha posat l’accent que l’ús eficient de l’energia adquireix una “especial rellevància en el sector industrial, que concentra el 30% de tota l’energia consumida en la Comunitat Valenciana, i on la factura energètica incideix directament en la competitivitat de les nostres empreses”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *