foradia subscriutegrat

La Cambra de Comerç i FEDAC reclamen mesures concretes per al futur industrial

Les dues entitats exigeixen l'aprovació urgent del Pla General de la Ciutat i una resposta ferma per part de l'Administració

La Cambra oficial de Comerç, Indústria i Serveis d’Alcoi, juntament amb la Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat, han exigit l’aprovació urgent del Pla general de la ciutat. A més, també han reclamat la convocatòria d’un fòrum en el que participe l’Administració, per a fer-los saber quin és el futur industrial d’Alcoi, que porta anys estancat i que no obté una resposta ferma per part de les autoritats.

Així mateix, les dues entitats han lamentat que s’haja descartat l’àrea industrial mancomunada prevista a Muro. L’Administració ha rebutjat aquest projecte a causa de l’elevat cost del projecte i la Cambra de Comerç reivindica que no s’aporte cap solució addicional.

El president de la Cambra de Comerç, Pablo de Gràcia, i el de FEDAC, Natxo Gómez, coincideixen que hi ha una preocupant falta de voluntat política per a posar remei al problema. Els dos dirigents reclamant tant a la Generalitat Valenciana, com a l’Ajuntament d’Alcoi una major comunicació en matèria industrial. “No tenim Pla General, l’àrea mancomunada de Muro pareix inviable, tampoc sabem res del projecte de la Canal. Els anys passen i el nostre futur està en joc, no podem esperar més”, afirma Pablo de Gràcia.

Davant d’aquesta situació, la Cambra i FEDAC exigeixen l’aprovació immediata del Pla General, ja que afecta el dia a dia de les empreses en sol alcoià i que minva el seu creixement. “Les empreses estan emmanillades per les traves administratives i moltes es veuran obligades a marxar d’Alcoi”, assegura el president de la cambra.

“Alcoi és i ha estat una ciutat industrial, però desconeixem quin rumb prendrà en un futur. Les empreses no poden créixer i les que podrien fer-ho tenen massa dificultats. Sense el Pla General no podem créixer. La situació és molt greu”, comenta Natxo Gómez.

Ambos presidents han afirmat que en altres llocs sí que s’està posant solucions als problemes industrials. Per aquest motiu es congratulen dels avanços en la zona de Sagunt amb la implantació de la planta Volkswagen o l’ampliació del sòl industrial a Ibi i Tibi. “Ens alegrem del progrés dels altres, però exigeix voluntat política i solucions clares i urgents per a Alcoi”, explica Pablo de Gràcia.

El president de FEDAC, Natxo Gómez, ha conclòs que “des de les entitats empresarials de la ciutat estem fent tot el possible per a créixer, no obstant això, no estem sent acompanyats. Res té massa sentit si, posteriorment a les empreses que s’instal·len no les deixem créixer i treballar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *