foradia subscriutegrat

Antoni Córdoba, coordinador al Consorci Provincial de Bombers: “Hem d’unificar la manera de treballar”

Entrevistem, en aquest darrer número, als principals responsables d'Alcoi i comarca que lluiten contra el foc a 'El poble és savi'

Antoni Córdoba ha debutat aquest estiu al càrrec de coordinador d’extinció d’incendis al Consorci Provincial de Bombers, amb idea de trobar una major efectivitat en les tasques de prevenció i eradicament de focs. “Hem de dur més enllà la coordinació; unificar la manera de treballar”.

Córdoba insisteix en què és important, davant qualsevol tipus de dubte, trucar al 112. “Preferim eixir i que siga una falsa alarma que deixar que passe cap catàstrofe”. La seua funció, novedosa i única fins el moment, es compagina amb els voluntaris d’altres associacions, “que són molt importants”, remarca.

En total, el seu equip està format per 650 persones: “Tenim 105 bombers al dia per cobrir la província”, un “augment” que destaca, després de la crisi. “Treballen des de Pego fins Pilar de la Horadada; quan hi ha nivell de preemergència 3, tenim 16 bombers diaris, a banda de la prefectura i una persona en comunicacions”, detalla el coordinador provincial.

La campanya, que dura fins el 16 d’octubre, recorda, varia molt segons les condicions meteorològiques. “Ens basem en el pla d’extinció fixat per la Generalitat Valenciana”. Una tasca, però, que no dorm mai. “Al final, som persones, cadascú li posa el seu punt personal”. Una vocació i una passió que es renova i es reforça cada estiu, més enllà de les tasques perilloses, amb idea de donar “un pas més enllà” i unificar esforços per combatre els focs que amenacen les nostres serres.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *