foradia pressupostparticipatiualcoi

Emergències activa la campanya de prevenció d’inundacions i recorda als ajuntaments que elaboren els seus plans d’actuació

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels municipis una guia i personal tècnic per a facilitar la redacció de plans · Organitza al setembre una jornada tècnica sobre el risc d'inundacions de València

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha enviat als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, així com als organismes dedicats a la Seguretat i les Emergències, el comunicat d’inici de la campanya anual de Prevenció d’Inundacions 2019.

L’objectiu d’aquesta campanya és recordar els procediments d’actuació que han d’aplicar les administracions públiques amb responsabilitat en la matèria davant possibles situacions de pluges intenses. Tota la documentació que forma part de la campanya està disponible per a la seua descàrrega en la pàgina web de 1·1·2 Comunitat Valenciana.

També es pot trobar en aquesta pàgina la versió actualitzada del Pla Especial Davant el Risc d’Inundacions. El Centre de Coordinació d’Emergències recorda així als municipis amb risc alt i mig que han d’elaborar el seu Pla d’Actuació Municipal davant el risc d’inundacions. Per a facilitar aquesta tasca, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències posa a la disposició dels ajuntaments una detallada guia, inclosa en la pàgina web, així com personal tècnic necessari per a assessorar en l’elaboració dels respectius plans.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha explicat que, en l’actualitat, “un total de 136 municipis haurien de tindre elaborat el seu pla d’actuació municipal d’inundacions i ho tenen 33. És important que cada Ajuntament elabore el seu propi pla d’actuació municipal que contemple els riscos que té el seu municipi i els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aqueixa emergència i protegir a les persones, els béns i el medi ambient“, ha recalcat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha recordat, a més, que l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències facilita a tots els municipis una guia per a elaborar els plans i personal tècnic per al seu assessorament, i també tota una sèrie d’informació d’utilitat, com l”Operativa municipal davant el risc d’inundacions, un document redactat per a servir de pauta per a aquells ajuntaments que no tenen elaborat el seu Pla d’Actuació Municipal.

Es tracta així d’un instrument útil, ja elaborat per la pròpia Agència, amb l’objectiu que tots els consistoris compten amb una guia per a dur a terme les actuacions necessàries en una situació de preemergència o emergència per episodis de pluges intenses.

Jornada Tècnica sobre el risc d’Inundacions

A més, el pròxim 5 de setembre, l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències i l’Ajuntament de València celebraran una jornada tècnica sobre el risc d’inundacions, dirigida a bombers, personal tècnic municipal i d’Emergències.

La jornada tindrà lloc en el saló d’actes del parc central de Bombers del Consorci Municipal de València. Allí es presentarà la campanya de prevenció d’inundacions 2019 i s’analitzaran episodis de pluges intenses a la ciutat de Valéncia, a més de parlar sobre sistemes de drenatge sostenible o sistemes de protecció enfront d’inundacions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *