foradia subscriutegrat

La policia local identifica els autors d’actes vandàlics al Mas de Gormaget

Són una vintena de joves als que s’ha obert un expedient sancionador

El Departament d’Emergències i Protecció Civil, conjuntament amb el Departament de Medi Ambient, han adequat un espai per a la prevenció d’incendis forestals i altres emergències al Mas de Gormaget. Els treballs has consistit en una zona amb una helisuperfície, diversos punts de presa d’aigua per a vehicles de bombers i una bassa adequada per a captació d’aigua amb helicòpter per a l’extinció d’incendis.

Durant l’estiu, es van detectar actes vandàlics en aquestes instal·lacions amb el trencament de les tanques de seguretat, trencament de cadenats, teules i llançament d’objectes a la bassa, dels quals es va donar part a les autoritats pertinents per a què es fera la conseqüent investigació.

Fruit de les inspeccions realitzades per la Policia Local s’han identificat uns presumptes autors, es tractaria d’una vintena de joves als quals s’ha obert un expedient sancionador per incompliment de l’Ordenança Municipal d’Higiene Urbana. Aquest incompliment està sancionat com a falta greu, pel que pot suposar una sanció d’entre 750 i 1.500 euros.

Tal com explica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre: “És important recordar que aquests actes vandàlics no sols afecta els béns que s’han de reparar, i que hem de pagar entre tots, sinó que també posen en perill la integritat dels causants. Al mateix temps, no podem oblidar que aquest tipus d’instal·lacions són utilitzades pels mitjans d’extinció i, per tant, que no estiguen en condicions també pot afectar el nostre entorn i a la seguretat de tots en el cas que hi haja un incendi forestal (…) Una vegada més, apel·lem al civisme i demanem la col·laboració de totes i tots, per a què aquests actes no es repeteixen“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *