foradia elgrat

El periodista Javier Llopis serà l’autor del Manifest del 9 d’Octubre

I l’actriu Neus Agulló, l’encarregada de presentar l’acte

Dos alcoians, amb una llarga i reconeguda carrera professional en les seues especialitats, seran els protagonistes de l’acte institucional del 9 d’octubre. El periodista Javier Llopis Arques serà l’encarregat del manifest institucional i l’actriu Neus Agulló presentarà l’esdeveniment que, un any més, se celebrarà al Teatre Calderón.

L’autor del manifest d’enguany serà el periodista alcoià Javier Llopis. Llicenciat per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha exercit el periodisme durant més de 30 anys. Molt vinculat a la informació local, ha treballat principalment en el Diario Información. En l’actualitat és col·laborador en diferents mitjans, com Radio Alcoy o Diario Información. També quinzenalment aporta la seua saviesa en el periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, EL GRAT. Crític amb l’actualitat, els seus articles d’opinió sempre han tingut una alta capacitat d’anàlisi. La seua ploma sap retratar la societat alcoiana com pocs, amb la capacitat d’aprofundir en tot allò que la fa única, oferint-nos articles-joia en Tipografia la Moderna, o llibres amb tant d’èxit com el ‘Diccionari [de butxaca]: Manual básico para entender el idioma alcoyano’, que comparteix amb altres autors.

Raül Llopis, regidor de Cultura, explica: “Hi ha professionals que no cal presentar, i Javier Llopis és un d’ells, periodista, cronista de l’actualitat alcoiana des de fa dècades, autor i alcoià de pro, estem segurs que tindrem un Manifest amb la qualitat, capacitat crítica i coneixement de la societat valenciana i alcoiana que els seus escrits sempre demostren“. Llopis també destaca la figura de Neus Agulló: “Per a presentar l’acte del 2019 tenim també una altra de les grans professionals alcoianes. L’actiu alcoiana Neus Agulló, amb una reconeguda carrera professional, ens tornarà a oferir una mica del seu mestratge damunt de les taules d’un teatre. Una dona valenta, amb un humor molt especial, que segur que sabrà donar a l’acte institucional la seua empremta personal“. 

Neus Agulló va descobrir la seua capacitat artística quan tenia 17 anys, i la primera representació va ser ‘Siete personajes en busca de autor’, de Compañía de Teatro Estable La Cazuela, però el primer treball professional arribaria de la mà de Pep Cortés en 1986 amb ‘Ací no paga ni Dèu’, de Dario Fo, en Alcoi. A partir d’aquell moment, ha treballat en diferents companyies valencianes i muntatges de Teatres de la Generalitat dirigida per Carles Alfaro, John Strassberg o Juli Leal. El seu debut cinematogràfic va ser en la pel·lícula ‘Son de Mar’, on va conéixer a Bigas Lunas, qui després la dirigiria en la representació teatral ‘Las Comedias Bárbaras’, de Valle Inclán. També ha participat en sèries com ‘A flor de Pell’ o ‘La Forastera’, entre altres. Agulló va rebre en 2003 el Premi Narcís, AAPV, i en 2006, el Premi Tirant de l’Audiovisual Valencià com millor actriu per ‘La Trini’, de Daniel Gómez.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *