foradia subscriutegrat

Agres torna a rebre a la Mare de Déu aquest final d’agost

L'obra va ser escrita per Francesca Beneito i es desenvoluparà aquest divendres i dissabte

La representació teatral tindrà lloc el proper divendres 30 d’agost (en primer passe) i el dissabte 31 d’agost (en segon passe) a les 23 hores, en la plaça de l’Assut d’Agres.

La representació teatral de l’Aparició de la Mare de Déu d’Agres és dut a terme pel grup de teatre l’Aparició, i sota la direcció de Quike Francés Reig.

L’obra va ser escrita per Francesca Beneito i és molt rica en tradicions i folklore popular, retratant l’època en què es va aparèixer la Mare de Déu a Agres al segle XV (1484), així com també rica en aspectes místics. A l’obra hi ha un moment culminant que és quan la Mare de Déu se li apareix a un pastor manc i li torna el braç.

L’escenari és natural utilitzant la Mariola com a lloc d’actuació, així com també el desplegament en mitjans tècnics, utilitzant recursos tant a nivell de so (micròfons sense fils, ambients sonors…), com de maquillatge i atrezzo, així com d’il·luminació, que aconsegueixen que l’aparició de la Mare de Déu siga espectacular. Un gran esforç per part de tota la gent involucrada: vora 50 actors, més unes 30 persones involucrades per tal que tot isca bé.

Aquesta representació és ja tradició a Agres donat que als anys 40 ja hi havia un text on es contava el miracle i es representava al poble.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *