foradia pressupostparticipatiualcoi

L’economia arriba enfortida a la propera edició de Home Textiles Premium by Textil Hogar, de l’11 al 13 de setembre a Madrid

La conselleria d'Economia Sostenible, dirigida per Rafa Climent, planteja un ampli programa estratègic fins 2023 per impulsar el sector del tèxtil

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha destinat entre 2017 i 2019 uns 8,3 milions per a donar suport al sector tèxtil de la Comunitat Valenciana com un dels sectors clau per a impulsar la reindustrializació del nostre territori.

En els darrers dos anys el sector ha experimentat un canvi de tendència que consolida la recuperació després d’un llarg període de crisi .
Per a la implementació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) 2018-2023, la conselleria ha situat el tèxtil entre els sectors estratègics que formaven part d’un ambiciós programa de subvencions, posat en marxa en 2017 per a impulsar actuacions d’industrializació.

En 2017 i 2018, la Conselleria d’Economia Sostenible va destinar 5,8 milions per a donar suport a inversions de pimes industrials del sector tèxtil que tingueren com a objectiu millorar la competitivitat i la sostenibilitat del sector. Part d’aquestes ajudes també s’han dirigit a donar suport a accions desenvolupades per associacions empresarials d’àmbit multisectorial i comarcal, així com per entitats que gestionen àrees industrials en la Comunitat Valenciana. Per l’any 2019, les ajudes previstes per al sector tèxtil, en el marc de les ajudes destinades als sectors productius estratègics de la Comunitat Valenciana, ascendeix a 2,5 milions d’euros.

Canvi en positiu de l’evolució del sector tèxtil

Les empreses fabricadores de tèxtil es localitzen majoritàriament a les comarques de L’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida, destacant en importància poblacions com Alcoi, Ontinyent, Banyeres, Crevillent, Cocentaina, Bocairent, Muro i Albaida.

Les dades del sector tèxtil han experimentat un canvi de tendència en positiu. Després de l’evolució negativa fins a 2016, s’aprecia un canvi de tendència, que s’ha consolidat en els dos últims anys, en els quals ha crescut per damunt del 3%, d’acord amb la mitjana industrial. La participació del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana en Espanya continua sent molt elevada, per damunt del 15%. I significativa dins del conjunt industrial de la Comunitat, per damunt del 9%. També en el Comerç Exterior s’aprecia un canvi de tendència en els últimos anys. En el cas, de la fabricació tèxtil-llar, les dades són positives en exportacions, on continua sent la segona comunitat exportadora dins de l’Estat.

Objectius del Pla Estratègic de la Indústria per al sector del tèxtil

L’estat de l’Economia de les comarques centrals, per tant, arriba més que millorat a la propera cita a la Caja Mágica de Madrid, de l’11 al 13 de setembre, amb motiu d’una nova edició de Home Textiles Premium by Textil Hogar, que l’any passat va acollir més de 3.000 visitants. Mostra és aquest pla 2018-2023, que inclou un Pla Sectorial del Tèxtil i la Confecció, on s’aborden els reptes de futur del sector i s’especifiquen les principals línies d’actuació. Estableix com a objectius de futur millorar la innovació i l’excel·lència operativa i la transferència en les empreses, reinterpretar la cadena de valor i reposicionar les empreses, a més de desenvolupar processos per a adaptar-se a la Indústria 4.0.

Suport IVACE al sector tèxtil

IVACE Internacional ajuda tradicionalment a la internacionalització de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat Valenciana mitjançant un suport econòmic, estratègic i operatiu i treballen conjuntament amb l’Associació ATEVAL amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’empreses que s’incorporen a l’exportació i buscar oportunitats, diversificant amb noves destinacions.

Actualment des d’IVACE Internacional les empreses del sector tenen a la seua disposició el Xec Tutories que facilita assessorament especialitzat en internacionalització a les empreses de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’una consultoria especialitzada que ofereix IVACE Internacional a través d’una borsa d’experts amb experiència contrastada en huit àrees, relacionades amb la internacionalització que assisteixen a les empreses en aquelles qüestions i estratègies adequades a cada àmbit d’actuació, (en convocatòria oberta fins a setembre).

Són moltes les iniciatives que cal destacar des de l’Institut de Competitivitat Empresarial, una d’elles, el suport que va donar a l’estand d’empreses del sector en la Fira Heimtextil en empreses productores de tèxtils per a la llar i a la Fira Domotex de catifes, a Alemanya.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *