foradia subscriutegrat

Agents mediambientals decomissen gàbies parany de grans dimensions a la comarca de l’Alacantí

La Llei de Patrimoni Natural prohibeix l'ús i la tinença de qualsevol tipus de paranys per a la captura d'animals

Agents mediambientals de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, després d’uns mesos de seguiment a caçadors furtius, han trobat tres gàbies parany de grans dimensions, en un vedat privat situat en el terme municipal de Xixona, a la comarca de L’Alacantí.

Les gàbies, que ja han sigut decomissades pels agents mediambientals amb la col·laboració de la policia autonòmica, tenien unes dimensions prou grans com per a assegurar que es tractava de paranys per a animals de gran grandària.

Concretament, les dimensions de les gàbies eren les següents: una per a la caça de raboses i senglars xicotets, que es va trobar muntada, però sense el dispositiu activat; una segona de dimensions més grans (200 x 210 cm d’amplària i 325 cm d’altura), que es trobava ancorada al sòl amb ferro i formigó i que estava activada però sense esquer, i la tercera, i més gran, (400 x 400 cm i 325 cm d’altura), que estava totalment desmuntada per peces en la muntanya. La dues últimes s’utilitzen per a caçar animals grans com a senglars de gran grandària, cabirols, cérvols, etc., la qual cosa és considerat com a caça major.

És important recordar que la Llei de Patrimoni Natural prohibeix l’ús i la tinença de qualsevol tipus de paranys per a la captura d’animals, llevat que es dispose d’una autorització expressa, que en aquest cas no existia.

A més, al costat de les gàbies, es va trobar una llança de ferro, amb la qual se suposa que sacrificaven als animals. L’ús de llances sol ser una pràctica habitual entre caçadors furtius, ja que, amb ella, s’evita el tret i la possibilitat que el soroll efectuat els permeta ser detectats i descoberts.

Els agents mediambientals que van dur a terme aquesta troballa han ressaltat el perfeccionat sistema de captura i el refinat mecanisme perquè la gàbia es tanque quan els animals cauen en el parany, la qual cosa assegura la impossibilitat que el sistema falle i que els animals puguen escapar una vegada atrapats en la gàbia. Aquest tipus de paranys permet vendre l’animal viu o mort, la qual cosa multiplica les possibilitats de negoci dels qui es dediquen a aquest tipus de comerç il·legal.

Després d’aquesta troballa, en un barranc de pins, la visió dels quals resultava realment dificultosa, els agents mediambientals han decidit continuar rastrejant la zona per si es trobaren noves gàbies paranys o pous il·legals.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *