foradia cdturisme

Xàtiva signa un conveni de col·laboració per a la digitalització de fons documentals genealògics

Els documents que recaptarà l’entitat Family Search International seran registres anteriors a 1950

L’Ajuntament de Xàtiva i la institució sense ànim de lucre estatunidenca Family Search International han signat un conveni de col·laboració per tal de digitalitzar i difondre fons documentals de l’Arxiu Municipal de la ciutat, amb una validesa de quatre anys.

Els documents a digitalitzar són de caràcter històric, no administratiu, i abasten des de registres de defuncions a partir de 1881 fins a padrons socials i municipals d’habitants, el registre de nínxols del cementeri o el llistat de carrers del segle passat. L’espai temporal serà fins a 1950, exceptuant dos llibres de registre de sepultures que arribarien fins a 1976, per la qual cosa no es veurien afectats per la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal al haver transcorregut més de vint-i-cinc anys.

El treball es realitzarà en les instal·lacions de l’Arxiu Municipal, sense que cap document isca del mateix. La digitalització, en ser aquesta una institució sense ànim de lucre, serà totalment gratuïta per a l’Ajuntament de Xàtiva, quedant-se una còpia dels registres digitals en propietat de l’Ajuntament de Xàtiva, per a poder ser usades en l’Arxiu Municipal. Family Search es compromet, per la seua part, a no fer negoci amb el material ni a traure benefici econòmic dels registres digitals.

L’arxiu municipal de Xàtiva ha treballat anteriorment amb aquesta institució, havent digitalitzat registres de caràcter genealògic com censos, padrons, registres de naixements, matrimonis i defuncions, tots ells anteriors a 1920.

Family Search International, històricament coneguda com a Societat Genealògica de Utah, és un departament que compta com a principal benefactor amb l’ajuda de l’Església de Jesucrist dels Sants dels Últims dies, dels Estats Units, i va ser fundada en 1894 dedicant-se a la preservació de registres genealògics mitjançant la seua digitalització. La societat treballa en tot el món, dins de l’àmbit dels arxius, tant civils com eclesiàstics, que conserven documentació relativa a registres susceptibles de recaptar informació genealògica, havent digitalitzat ja més de 105 arxius a Espanya.

Aquest conveni permetrà a Family Search captar i crear un banc d’imatges digitals dels registres originals, i una vegada conclosos els treballs, l’entitat ens entregarà una còpia dels mateixos totalment gratuïta, que estarà a disposició de l’Ajuntament“, ha explicat la regidoria de Documentació, Mariola Sanchis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *