foradia subscriutegrat

Nèstor Novell: “El tema de Catalunya i Espanya és una qüestió econòmica”

Per què aquesta confrontació eterna entre Catalunya i Espanya? Aquest dilema ocupa la nova edició del nostre 'poble savi', on donem la paraula als experts en el tema, com l'economista Nèstor Novell

L’economista valencià natural de Gandia, Nèstor Novell, aborda el tema del ‘procés’ com una “qüestió econòmica“. És el primer dels nostres protagonistes de la darrera edició en ‘El poble és savi’. “És una disputa antiga, que ve de Catalunya amb ‘Castella’“. Per a Novell, a més, el problema té dues raons de ser: “d’una banda, és vertical, per la força, la violència, d’altra, horitzontal, per la revolució de les perifèries de caire general, amb l’Espanya central“.

Novell assegura que es tracta d’un conflictepermanent” que precisament Espanya “no ha volgut solucionar“, diu. “El segon mandat d’Aznar ha portat a una política espanyolista que tendeix a l’Estat castellanista, i ho hem pagat tots“. Per a l’economista, com altres entrevistats, allò més preocupant és la lectura del Tribunal Constitucional de la pròpia Constitució, posant-se per sobre de la voluntat popular: “hi ha una involució, una restricció“.

Al seu discurs, Novell vol destacar, però, que és una “qüestió econòmica“, que porta a un empobriment “permanent”, també: “A la periferia ens eix molt car aquest model d’oligarquia d’una xarxa on hi ha unes famílies, ‘las cien de siempre’, que es fan riques“, conclou.

Font: Marta Gisbert./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *