foradia subscriutegrat

Remedios: “jo a Podemos li veig les mateixes idees que Jesucrist”

El bipartidisme ha arribat al seu fi • Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania • Coneguem les de Remedios.

Vivim moments polítics interessants. El bipartidisme, sistema polític característic de quaranta anys de democràcia espanyola, ha arribat al seu fi. Les opcions polítiques s’han ampliat. Això comporta, d’alguna manera, ampliar també el bagatge polític dels ciutadans, els quals, si volem votar amb criteri, hem de conéixer les seues propostes, simpaties, organitzacions i idearis.

Les opinions i visions polítiques són moltes i molt variades entre la ciutadania. Avui coneixem les de quatre veïns i veïnes més d’Alcoi. Ens comenten, a grans trets, com interpreten el panorama polític i ens transmeten les seues preferències i antipaties: coneguem les de Remedios.

 01foto

jo votaré a Podemos, perquè és gent jove i van a portar un canvi just” 

Quan preguntem a Remedios com veu el panorama polític ens respon: “ho veig fatal, perquè si guanyen els mateixos ens aniran les coses fatal”. Ens comenta que la seua opció és la d’apostar per “un canvi de la mà de gent jove. No anem a elegir altra vegada als partits vells, que són el PSOE i el PP, que han afegit al país problema rere problema”.

Quins són aquests problemes?No s’han preocupat mai de cercar als corruptes i a la gent que defrauda. Una persona que gana mil euros paga més que els que guanyen milions d’euros. No són de llei, i ahí és on està el mal

Remedios té 62 anys i treballa netejant, ens afirma: “jo tinc hèrnia discal. He anat a que em facen la baixa i no me l’han fet. He tingut que deixar la meitat del meu treball. El govern hauria de facilitar la jubilació a les persones com jo, que ja tenim una edat i patim alguna incapacitat. A mi em toca jubilar-me amb 67 anys amb hèrnia discal. I la joventut està sense treball. Abans amb l’hèrnia discal et jubilaven, ara no et donen ni la baixa, com vaig jo a votar-los?

Remedios ho té clar: “jo votaré a Podemos, perquè és gent jove i van a portar un canvi just en el qual pagarà més el que més té. I si no que no cobren tant, que amb mil euros ja tens per menjar”. Finalment ens transmet aquesta comparació: “Rivera és Judas, Rajoi és Pilato, el rei és el César i a Podemos jo li veig les mateixes idees que Jesucrist quan va portar al món la cristiandat”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *