foradia subscriutegrat

Nova edició de la campanya Cinema en Valencià en Gandia

L’objectiu és promoure i normalitzar l’ús social del valencià a través del cinema · El preu de l’entrada és de 2 euros, gratuïta amb el carnet universitari i de Biblioteques

El regidor responsable de Promoció del Valencià, Nahuel González, la tècnica de Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa, i el director de la Universitat de València – Centre de Gandia, Emili Aura, han presentat la nova edició de la campanya de Cinema en Valencià 2019. Es tracta d’un projecte encetat a Gandia l’any 2006 –ara fa 13 anys-, organitzat conjuntament per l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament, la Unitat de Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la UPV i la Universitat de València-Centre de Gandia.

Amb diversos escenaris (els cines ABC i el Teatre Serrano) i variada programació, tant per a públic adult (estudiants i població en general) com per a infantil i juvenil, les tres institucions hem dut endavant la campanya, amb el convenciment de la importància de poder oferir cinema en la nostra llengua, em versió original subtitulada o doblada. Per a nosaltres és fonamental fomentar i normalitzar l’ús social del valencià, també des de la cultura“, ha destacat González.

Costa ha lamentat que el doblatge i la subtitulació de pel·lícules en valencià és “ínfim” i el valencià s’hi troba en clar desavantatge vers el castellà i, per això, la majoria de les sales d’exhibició segueixen sense disposar de còpia valenciana de les pel·lícules que es doblen o subtitulen en la llengua pròpia dels valencians i les valencianes. Les xifres de les diferents campanyes de cinema en valencià han fet visible la voluntat del poble de viure en valencià, i per a aconseguir-ho, resulta fonamental que s’oferisca cinema en la nostra llengua de manera habitual i generalitzada, així com d’altres creacions culturals, segons ha assegurat.

Per la seua banda, Aura ha agraït la iniciativa “que junta esforços. M’agradaria que no fora necessari un cicle de cinema en valencià. Perquè això voldria dir que hi ha normalitat. Fins que no passe, les institucions hem de continuar apostant amb força per la promoció i la normalització de l’ús del valencià“.

Programació

En l’edició d’enguany, atesa la gran acollida que sempre ha tingut la campanya, es vol continuar amb l’oferta de cinema de qualitat en valencià:

Dijous 14 de novembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): ‘La societat literària i el pastís de pela de patata’, de Mike Newell.

Dijous 28 de novembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): ‘Dia de pluja a Nova York’, de Woody Allen.

Dijous 12 de desembre, a les 20 h, al Teatre Serrano (sala B): ‘Dilili a París’, de Michel Ocelot. Sessió matinal per a escoles.

El preu de l’entrada és de 2 euros, gratuïta amb el carnet universitari i de Biblioteques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *