foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi actua contra la processionària

Ha portat avant accions des de l'estiu en vora una trentena de zones

El consistori ha portat avant actuacions per a control biològic de la processionària (Thaumetopoea pityocampa), en les zones municipals del nostre municipi. Cal ressaltar la col·locació de paranys i les actuacions preventives amb polvoritzacions i endoteràpia.

Durant l’estiu han col·locat 34 paranys en diferents punts de la ciutat, per a capturar als mascles. El total de mascles capturats han sigut 287 exemplars. Tenint en compte que per cada mascle s’eviten entre 500 i 1000 erugues, estem parlant d’evitar la presència de més de 200.000 erugues.

També s’han portat avant, en l’última setmana d’octubre i primera de novembre, actuacions preventives i de control en les zones municipals amb presència de pins, en un total de 29, per part de l’empresa adjudicatària del servei. En cada lloc han realitzat l’actuació pertinent.

Les polvoritzacions les realitzen en la copa dels pins amb un tractament amb insecticides biològics de baixa toxicitat per a persones, ocells i mamífers i efectiu per al control de la plaga de processionària. Per la seua part l’endoteràpia s’executa amb la injecció en el tronc del pi de matèria activa insecticida perquè trasloque a les fulles i quan les erugues les mengen moren.

Entre la quasi trentena de zones es troben: els col·legis Sant Roc, Santa Ana, Sant Vicent Paúl i el Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó; zones verdes com els parcs de Caramanxel, de la Zona Nord, de Cantagallet, del Viaducte, la Glorieta, Passeig de Cervantes, la pinada entre el Romeral i la Colònia d’Aviació i la part baixa del Ponts de la Petxina i Sant Jordi; centres esportius com els poliesportius Francisco Laporta, Caramanxel i les piscines municipals; els carrers Ausiàs March, Isaac Peral i Pas del Benissaidó; la carretera de Banyeres i el Camí de la Murtera; dependències municipals com el dipòsit de detinguts i el cementiri; i altres zones de la ciutat com Gormaig, el recinte ferial, els voltants del barri de la font Dolça, Mascarella de Ferrán, Pla de la Fàbrica, Fila Cordón i el Centre de dia d’Alzheimer.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca que “fins fa uns anys aquesta campanya començava habitualment al febrer o març. Les àrees on s’ha actuat inclouen punts de gran afluència de gent, com per exemple centres educatius o esportius; a més, a l’hora de considerar els punts d’actuació s’han atés les peticions de la ciutadania“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *