foradia ivace

Campanya UA contra la violència de gènere

A través de la instal·lació audiovisual #furiasybenefactoras, de l'artista Alissia, i sota el lema 'Tot l'any, tot el temps, totes som víctimes'

La Universitat d’Alacant s’uneix als actes Contra la Violència de Gènere amb l’obra i el lema proposat per l’artista Alissia, (María Penalva-Leal) ‘Tot l’any, tot el temps, totes som víctimes’, on la UA proposa una actitud de rebuig continu de la comunitat universitària contra qualsevol manifestació de violència de gènere.

La instal·lació audiovisual #furiasybenefactoras amb el lema #yosítecreo és un projecte d’investigació teòric-artístic, on l’artista Alissia, antiga alumna de la Universitat d’Alacant, pretén oferir una lectura artística i crítica de les deesses Fúries. L’artista afirma, des de la seua obra, que els estereotips vigents de masculinitat i feminitat de la cultura occidental van ser creats dins de les primeres narracions de la mitologia grecollatina i els reinterpreta, dins de la nostra contemporaneïtat, despullant-los d’aquest significat pejoratiu.

D’aquesta manera ens presenta a unes deesses que han arribat a nosaltres amb el nom de les Fúries, però que no obstant això en l’antiguitat eren conegudes també pel nom de les “Benefactores”. Aquestes deesses castigaven els crims contra la família i no discriminaven entre gèneres, sinó que identificaven al culpable, jutjaven i castigaven. Les víctimes indefenses recorrien a elles per a demanar ajuda i socors per agressions patides dins del seu entorn familiar.

La instal·lació està composta per tres peces: una representació pictòrica de les Fúries sobre llenç amb acrílic, negra i policroms. Una escultura de bronze en forma de mà suplicant ajuda i un curt animat amb il·lustracions i text que explica el sentit de l’obra, reproduint-se perpètuament.

L’audiovisual #yosítecreo és un magnífic al·legat poètic contra la violència de gènere i una crida a totes les persones a expressar el nostre rebuig contra la violència i el maltractament, tan presents, en la nostra societat.

La instal·lació #furiasybenefactoras es podrà visitar en l’hall de la Sala El Cub del MUA des del 20 de novembre al 29 de novembre (horari: de dilluns a divendres, de 09.00 a 20.00; dissabtes i diumenges, de 10.00 a 14.00 hores).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *