foradia subscriutegrat

Estefania Blanes: “Tenim una responsabilitat política històrica; hem donat ales a l’extrema dreta”

Parlem amb ella per a la nostra darrera edició de 'El poble és savi'

Estefanía Blanes és membre de la direcció d’Esquerra Unida, diputada d’Unides Podem i portaveu adjunta del grup parlamentari. “Les eleccions del 10 de novembre no haurien d’haver passat mai“. La representant alcoiana assegura que el resultat de maig era suficient i “ja s’havia votat la possibilitat d’un govern de coalició”.

De tota manera, i davant les negociacions postelectorals anunciades entre el seu grup i el PSOE, Blanes ho té clar: “Tenim una responsabilitat històrica“. Valora aquesta aproximació com “el més lògic“: “benvingut siga“. Diu que no solament és l’acord de govern, “sinó els vots, que donen majoria absoluta“. No obstant, lamenta que s’hagen perdut 10 diputats entre ambdues forces, 7 en el cas d’Unides Podem i 3 en el PSOE.

Pel que fa a la situació a Catalunya, considera que “ha determinat moltes coses“. Respecte a la irrupció de Vox en l’escena política, valora que la responsabilitat, per tant, es derivada de la manca d’acords anteriorment: “Hem donat ales a l’extrema dreta“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *