foradia aproop

Presentades 481 propostes en els pressupostos participatius

Una vegada confirmats els avals, el personal tècnic de l’ajuntament està estudiant la viabilitat de les 61 propostes finalistes

El procés dels pressupostos participatius segueix avançant i durant aquests dies i fins al 2 de desembre els tècnics municipals estan estudiant les propostes per poder fer la valoració de la viabilitat tècnica i econòmica.

Tal com recorda la regidora, de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán, “és un procés de consulta a la ciutadania d’Alcoi perquè participe i decidisca sobre part de les inversions que es realitzaran al municipi durant el 2020. Amb els pressupostos participatius, s’estableix una priorització de les demandes i necessitats del veïnat d’Alcoi sobre les inversions de l’Ajuntament“.

La presentació de propostes s’ha dut a terme del 7 d’octubre fins al dia 27 d’octubre de 2019, mitjançant tres vies: presencialment als tallers participatius, a les urnes o telemàticament, a través del web Alcoi participa.
En aquesta campanya s’han presentat un total de 481 propostes, de les quals 366 s’han formulat en línia, 105 a les urnes i 10 als tallers participatius.

Perquè les propostes en línia i fetes a les urnes seguiren endavant necessitaven 50 avals cadascuna, en total han obtingut 6526 avals. Hi ha hagut 10 propostes treballades als tallers participatius, han assistit un total de 23 persones, 14 al primer grup i 9 al segon grup. Cal ressaltar que han participat un total de 3848 persones, de les quals 283 han fet propostes i 3565 persones han fet sols avals.

De totes les 481 propostes formulades, han obtingut més de 50 avals 47, quatre han sigut reformulades, és a dir, s’han unificat diverses propostes que tenien un mateix objectiu, i 10 són les propostes treballades als tallers participatius. Per tant, han passat a ser estudiades als diferents departaments de l’Ajuntament per a valorar la seua viabilitat tècnica i econòmica un total de 61 propostes.

Del 3 al 5 de desembre es publicarà la llista definitiva amb les propostes destinades a la votació que es realitzarà del 9 al 22 de desembre. Els resultats es donaran a conéixer abans del 31 de gener. La quantitat destinada als Pressupostos Participatius per al 2020 és de 400.000 euros, dels quals 320.000 euros van destinats a propostes d’inversió i 80.000 euros a propostes de despesa corrent.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *