foradia subscriutegrat

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, signa la declaració de Colònia sobre els drets dels Xiquets

La signatura va tindre lloc en el V Congrés Ciutats Amigues de la Infància

Aquesta setmana ha tingut lloc a l’auditori del Caixaforum Madrid, i davant una audiència de prop de 400 persones, el V Congrés Ciutats Amigues de la Infància, la temàtica central de la qual ha sigut el dret a la participació -recollit en la Convenció sobre els Drets del Xiquet (CDN)-, un dels quatre principis rectors juntament amb la no discriminació, l’interés superior del xiquet o el dret a la vida, la supervivència i desenvolupament.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, al costat de la resta d’alcaldes presents, van signar la Declaració de Colònia d’alcaldes i alcaldesses signada en la Primera Cimera Internacional de Ciutats Amigues de la Infància que va tindre lloc a la ciutat alemanya el mes d’octubre passat. Aquesta declaració és la manifestació pública de les autoritats locals de la seua renovació del compromís amb la Convenció sobre els Drets del Xiquet, en el marc del seu 30 aniversari.

Amb la signatura de la Declaració de Colònia d’alcaldes i alcaldesses es comprometen a demostrar resultats concrets, sostenibles i mesurables per als xiquets; promoure la participació infantil significativa i inclusiva; i eliminar la discriminació contra xiquets i joves en el desenvolupament i la implementació de les diferents polítiques i accions. La declaració inclou els següents objectius: Que cada xiquet, xiqueta i adolescent siga valorat, respectat i tractat justament dins de les seues comunitats; Que les veus, necessitats i prioritats de cada xiquet i xiqueta siguen escoltades i tingudes en consideració en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afecten; Que tots els xiquets i xiquetes tinguen accés a serveis essencials de qualitat; Que tots els xiquets i xiquetes visquen en entorns segurs i nets i que tots els xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

La realització del congrés, ha coincidit amb el mes en què se celebra el 30 aniversari de la Convenció sobre els Drets del Xiquet.

Vox, contra la infància

En aquesta línia, i per altra banda, la Plataforma d’Infància lamentava precisament aquest dimecres que per primera vegada s’haja trencat el consens i el Congrés no haja aprovat una declaració institucional pels drets dels xiquets, ja que Vox ha sigut l’únic partit que no l’ha donada suport i requereix la unanimitat perquè tire avant.

La necessitat de protegir els drets de la infància no està subjecta a debat“, ha subratllat en un comunicat el director de la Plataforma d’Infància, Ricardo Ibarra, que ha recordat que divendres passat el Govern va reafirmar “el seu compromís unànime” amb la infància a través d’una declaració institucional.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *