foradia subscriutegrat

S’acorda l’inici de les obres dels CEIPs Sant Vicent i Horta Major

Suposarà el canvi de finestres de la façana principal, una nova biblioteca i magatzem per al CEIP Sant Vicent i canvi de calderes per a l’Horta Major

El Pla Edificant continua desenvolupant-se a Alcoi amb una inversió global de 12 milions d’euros per a posar al dia les infraestructures dels centres educatius públics, amb la subvenció de la Conselleria d’Educació i l’execució de l’Ajuntament d’Alcoi.

Recentment, s’anunciava que les obres al CEIP Romeral començaran en gener, el mateix mes que també tindrà lloc l’inici de les millores en el CEIP Sant Vicent, per un import total de més de 300.000 euros. Horta Major també tindrà millores però, al tractar-se de la caldera, es faran al mes de maig quan s’acaben els mesos de fred.

Després de la reunió entre l’Ajuntament, la direcció del CEIP Sant Vicent i les empreses adjudicatàries, s’ha decidit que les obres s’iniciaran en gener. El centre educatiu públic de la zona alta de la ciutat tindrà una nova biblioteca, un magatzem pel material esportiu i es canviarà la fusteria exterior de la façana principal. El termini d’execució és de dos mesos, tant per al lot u com el dos. El canvi de finestres és la tasca que més repercussió podria tindre en l’activitat docent però en realitat serà mínim, ja que mentre es fa el canvi de les finestres de la façana principal, que pot durar un dia o dos, eixes classes es traslladaran a l’actual biblioteca. La redacció del projecte és obra de l’arquitecte Fernando Santonja; la direcció d’obra s’ha adjudicat a Jorge Llopis, i les empreses que s’han adjudicat els lots han sigut: Nerco Infraestructuras SL, per al canvi de la fusteria exterior amb un import de 147.257 euros iva inclòs, i un termini de dos mesos d’execució, i Atasin SL euros per a les obres de la biblioteca i magatzem amb un import de 154.905,26 euros, iva inclòs i també 2 mesos de termini per acabar les obres.

El regidor, Alberto Belda, explica les millores per a aquest centre educatiu: “Hem acordat quan i com es realitzaran per a minimitzar les molèsties que qualsevol obra suposa. Com tots sabem, el CEIP Sant Vicent és un dels centres públics de primària amb més antiguitat així que amb aquestes obres, consensuades amb la comunitat educativa veurà millorada, per una part l’eficiència energètica i, d’una altra, comptarà amb un biblioteca adequada a les necessitats actuals i un magatzem per al material esportiu. Estem segur que aquestes millores seran positives per al dia a dia dels seus usuaris i treballadors“.

D’altra banda, el CEIP Horta Major també obtindrà millores gràcies al pla Edificant, en aquest cas, amb el canvi de calderes i instal·lació de gas. Més eficiència energètica i menor consum serà el resultat del projecte acordat amb la comunitat educativa del centre. En la licitació de les millores ha sigut adjudicatària l’empresa ICISER, SL per un total de 129.917,92 euros, iva inclòs, i el termini d’execució està en dos mesos i es realitzarà en el mes de maig, quan acabe la temporada hivernal, per a no provocar problemes de calefacció al centre educatiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *