foradia pressupostparticipatiualcoi

Adif adjudica per més de 7 milions les obres per la modernització de la línia Alcoi-Xàtiva

S'instal·laran nous sistemes automàtics que permetran augmentar la capacitat i regularitat de les circulacions, així com la fiabilitat

El Consell d’Administració d’Adif ha aprovat l’adjudicació de la redacció del projecte i execució de les obres de noves instal·lacions de seguretat de la línia d’ample convencional Alcoi-Xàtiva, de 63,7 km. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

El contracte ha estat adjudicat a l’empresa Siemens Rail Automation per un import de 7.076.110,1 euros (IVA inclòs), i compta amb un termini d’execució estimat de 10 mesos.

El projecte, inclòs en el Pla de Supressió del Bloqueig Telefònic d’Adif, comprèn la implantació del sistema denominat Bloqueig per Alliberament Automàtic en Via Única (BLAU), i que permetrà, mitjançant moderns equips automàtics, augmentar de manera significativa les condicions de fiabilitat de les instal·lacions, així com incrementar la capacitat i regularitat de les circulacions, racionalitzant i optimitzant l’explotació ferroviària.

Entre els treballs a desenvolupar, destaca la instal·lació de nous enclavaments electrònics (sistemes de gestió del trànsit) en les estacions d’Ontinyent i Alcoi que disposaran de sistemes videogràfics, que s’integraran en el Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de València, i s’adaptaran els equips existents a Xàtiva.

En aquestes tres estacions s’implantaran nous elements de camp com ara senyals lluminosos laterals, senyals indicadors de direcció, accionaments i comptadors d’eixos, entre altres. També es col·locaran altres dispositius pantalles fixes d’informació.

D’altra banda, s’estendrà una nova xarxa de cablejat per a les instal·lacions de seguretat en les tres estacions, desmuntant els equipaments, que quedaran fora de servei. Altres actuacions destacades seran la implantació dels equipaments del sistema ASFA (Anunci de Senyals i Frenat Automàtic), l’estesa de nous cables de fibra òptica de comunicacions i l’adequació del sistema tren-terra.

De manera paral·lela, s’instal·laran centres de transformació per a l’alimentació dels sistemes de senyalització i d’equips d’alimentació ininterrompuda, i es duran a terme treballs d’obra civil com a edificis tècnics, rases, canaletes, canalitzacions i arquetes. També es preveu la realització de les proves de fiabilitat i funcionament de les noves instal·lacions de manera prèvia a la seva posada en servei.

Aquestes actuacions podran ser cofinançades pel Mecanisme ‘Connectar Europa’ (CEF), ‘Una manera de fer Europa’.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, destaca que “és la inversió més gran al tren que mai s’ha fet des que es va construir, perquè s’han fet inversions de manteniment, però no una veritable inversió de modernització de la línia“. Francés recorda que el pressupost que va presentar Pedro Sánchez incloïa també altres 12 milions en els pròxims anys per a la millora de la via, “esperem que accedisca a la presidència i puga fer pressupost, demostrant que no queda ací el compromís del govern socialista amb el tren Alcoi-Xàtiva perquè, una vegada renovada la línia, per part de RENFE es renovaran els combois, ja que mereixem tenir un tren del segle XXI“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *