foradia camaraalcoi

Alcaldes de Compromís exigeixen a Foment un traçat per al tren Gandia-Oliva-Dénia

El Síndic de Compromís a les Corts Valencianes ha anunciat que demanarà un posicionament conjunt del Botànic davant el govern socialista de Madrid per tal d’exigir el compliment del Pla de Rodalies, un dèficit històric amb les valencianes i els valencians

El Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha acudit a l’estació de Renfe de Gandia convocat pel col·lectiu local de Compromís per Gandia, que ha reunit a regidors i alcaldes de la Safor i la Marina Alta afectats pel traçat del projecte del tren Gandia-Oliva-Dénia del Ministeri de Foment i que es troba en període d’exposició pública. Així, li han acompanyat el secretari local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, el vicealcalde i portaveu a l’Ajuntament de Gandia, Josep Alandete, l’alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, i els portaveus de la formació als ajuntaments d’Oliva i Dénia, Josep Escrivà i Rafa Carrió, respectivament.

Hi han mostrat el seu malestar: han exigit un traçat que vertebre realment el territori i que prioritze els criteris socials i mediambientals per damunt dels econòmics, com en qualsevol altre servei públic. Pel que fa a Gandia, la intenció de traure l’estació del centre de la ciutat i construir-la al polígon Alcodar, “per una qüestió economicista, és acabar amb les expectatives de futur tren de rodalies que servisca de transport públic eficaç i eficient. Tots els qui portem lluitant per vertebrar la comarca, el País i pel transport públic de qualitat sabem que si el tren para fora de Gandia, no passarà mai per la ciutat. Per això, hem convidat a la resta de municipis afectats, perquè ens expliquen els problemes que detecten des dels seus municipis“, ha explicat Bonet.

En la mateixa línia, Alandete ha recordat que el tren és el mitjà de transport més sostenible que pot cohesionar. “I aquesta és una mostra més del dèficit d’infraestructures que patim els valencians i les valencianes… I anem a continuar exigint ací, a València i sobretot a Madrid, eixa reivindicació històrica. Des de Gandia no consentirem que marxe l’estació del centre, perquè és l’única opció de futur i ahí serem ferms“.

El Síndic de Compromís a les Corts ha assegurat que el tren de rodalies és una reivindicació històrica que, a més, se suma a la lluita per l’emergència climàtica. “El tren és el mitjà de transport públic més utilitzat per la ciutadania i considerem que és el transport del futur. Per això no entenem que vulguen traslladar l’estació del centre de Gandia a un polígon industrial, que obligarà la gent a utilitzar transport privat per arribar-hi. És, precisament, el que es vol evitar. Mentre a Madrid es gasten milions i milions d’euros en fer túnels passants per a tots els trens, ací ens miren fins a l’últim cèntim per a invertir en els nostres trens de rodalies“.

En aquest sentit, Ferri ha anunciat que Compromís buscarà que la reivindicació siga conjunta del Botànic davant el govern socialista de Madrid. El diputat ha aprofitat per recordar que també som el territori que més cancel·lacions i retards en els trens pateix, amb molta diferència. A preguntes dels mitjans de comunicació, Ferri ha recordat que Madrid no compleix amb el Pla de Rodalies que encomanava la inversió de de més de 1.000 milions d’euros, dels quals només ha materialitzat 83. Per tant, ha assegurat que el compliment d’eixe pla de rodalies per al País Valencià està present en les negociacions de cara a facilitar la investidura de Pedro Sánchez amb el vot favorable del diputat de Compromís, Joan Baldoví.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *