foradia subscriutegrat

Ontinyent se sumarà a l’aposta d’Economia per subvencionar instal·lacions d’autoconsum energètic als polígons

L’Alcalde Jorge Rodríguez es reuneix a València amb el conseller Rafael Climent per repassar les inversions a la ciutat de la Conselleria d’Economia Sostenible

L’ajuntament d’Ontinyent se sumarà a l’aposta de la Conselleria d’Economia per dotar els polígons industrials d’instal·lacions d’autoconsum per reduir la factura elèctrica de la indústria. Així li ho ha avançat l’alcalde, Jorge Rodríguez, al conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, en la reunió mantinguda a València a la qual també ha assistit el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda.

Durant l’encontre, entre altres assumptes, s’ha tractat la necessitat de continuar la tasca de fer més eficients els polígons industrials d’Ontinyent, on en els últims anys la conselleria, l’ajuntament i els particulars han invertit més de 5 milions d’euros en obres de modernització.

En aquest sentit, el conseller Rafael Climent ha exposat a l’alcalde d’Ontinyent que la conselleria va a mantenir una aposta decidida a favor de la modernització dels espais industrials, amb dues línies d’ajudes: una, que és la que ve convocant-se estos anys i que està destinada a millorar els entorns del polígons; i altra línia, que s’encetarà en 2020, vinculada a projectes d’energies renovables i autoconsum que permeten reduir els costos energètics de les empreses. Esta nova línia, que tindrà caràcter bianual i busca facilitar la implantació de centrals minieòliques o plantes fotovoltàiques en polígons industrials que faciliten l’autoconsum reduint la despesa energètica d’aquestes àrees industrials i fer-les més competitives.

La Conselleria d’Economia Sostenible ha concedit en el últims temps dos milions d’euros dins de les línies de ajudes impulsades per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Els projectes de modernització dels polígons industrials presentats pel Govern d’Ontinyent a les distintes convocatòries d’ajudes han permès actuar a l’Altet, El Pla, Sant Vicent i l’àrea 37. Precisament aquest més començaran les tres últimes actuacions, per un import global d’adjudicació de 600.000 euros, dels quals 240.000 euros seran aportats per l’ajuntament i la resta, 360.000 euros, han estat concedits per la conselleria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *