foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi realitza la primera auditoria de la brossa i la neteja viària

El resultat ha sigut "molt positiu", assegura l'Ajuntament, i ja es treballa per a licitar el contracte per a realitzar aquest control trimestralment durant tot l’any

Abans de l’estiu, l’Ajuntament d’Alcoi va realitzar, per primera vegada a la seua història, una auditoria al sistema de recollida de la brossa i neteja viària, millora contemplada dins del nou contracte municipal per a aquest important servei de la ciutat.

“Els resultats de l’auditoria han sigut positius per dos motius: d’una banda, perquè aquest sistema ha demostrat que és una eina útil, sistemàtica i objectiva per a definir una sèrie d’indicadors i no només sensacions respecte a com es troba la ciutat en el tema de neteja; d’altra, perquè es tracta d’un control exhaustiu a l’empresa per part l’Ajuntament perquè es complisca el plec de condicions d’un dels contractes econòmicament més alt dels licitats pel Consistori fent que les alcoianes i alcoians tinguen un bon servei”, explica el Consistori en un comunicat.

L’auditoria realitzada per l’empresa Geprecon, Técnicas de Control, Prevención y Gestión Ambiental SL es va realitzar durant el segon trimestre de l’any en la ciutat d’Alcoi a través de l’adjudicació d’un contracte menor. Pel que respecte a l’auditoria, constava de tres apartats: recollida efectiva en els contenidors, els equips humans de treball i les actituds; conservació i neteja dels contenidors.

Cal tenir en compte que l’auditoria afecta al percentatge de facturació del 4% retingut a l’empresa i sobre el que s’aplica la penalització per tots els incompliments o deficiències detectades en l’auditoria. En aquest cas, la penalització ha sigut de només el 0.15 %, per tant el retorn a l’empresa ha estat el 3.85 %

El regidor, Jordi Silvestre, valora positivament els resultats: “Els resultats de l’auditoria ens diuen que en un període en concret, l’execució del servei ha sigut molt bona. Evidentment, cal realitzar les auditories durant tot l’any per a traure resultats globals“.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *