foradia subscriutegrat

Xavi Cortés: “Hem trobat una part del Modernisme relacionada en les invencions”

Parlem a 'El poble és savi' amb el representant de la Fundació Mutua de Levante, un dels espais que està acollint exposicions dins del Modernisme

Xavi Cortés és altre dels nostres protagonistes dins de ‘El poble és savi’ dedicat a la tercera Setmana Modernista d’Alcoi. Parlem amb ell sobre la mostra que la Fundación Mutua Levante acull sobre ‘invencions modernistes’.

El canvi social, eixe toc més jove que vingué amb el Modernisme, va donar lloc a una sensació: que el futur havia arribat“. Aquest moviment fou sinònim d’innovació, de noves idees, noves creacions. De fet, una de les exposicions de la tercera Fira Modernista d’Alcoi versarà sobre les invencions del moment. Ho ha explicat Xavi Cortés, representant de la Fundació Mutua Levante, encarregada d’acollir la proposta artística.

Juntament amb la revolució industrial, vam veure que en eixe període havien eixit a la llum el ferrocarril, el dirigible, invents més socials, però d’altres que afectaren més a la vida quotidiana, com les primeres màquines de cosir, la rentadora, per exemple“. Un viatge al passat molt intens i interessant, que compta amb fons de la UPV, i que es pot visitar fins el 27 de setembre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *