foradia subscriutegrat

Xàtiva repara la senda del paratge natural de la Cova Negra

La zona es trobava degradada pel pas del temps i pels últims episodis climatològics

L’Ajuntament de Xàtiva ha realitzat una sèrie de reparacions i millores al paratge natural de la Cova Negra, concretament en la senda d’accés, una acció demandada des de fa temps pels visitants de la zona degut a la degradació que s’havia produït, incrementada pels últims episodis de DANA a la comarca de la Costera.

La inversió per a l’actuació ha sigut de 8.000 euros, 5.000 per a les reparacions efectuades per l’empresa Hedra Enginyeria Agrícola S.L., i 3.000 euros de recursos propis per les tasques de la Brigada de Serveis Municipals.

Entre les accions que s’han produït estan la desmuntada de la tanca de fusta situada en el talús després; treballs de picat de la plataforma de formigó, despresa per les pluges; formació de feixos de fusta amb troncs de pins situats per la zona, construint un mur; subministrament, aportació i extensió de material per a la formació de la senda; i reconstrucció de la tanca de fusta, amb l’aportació dels trams necessaris per a la reparació d’aquells en mal estat.

Fem Natura

En la línia de les actuacions per a la preservació de l’entorn, tant la regidoria de Medi Ambient com el Consell de la Joventut de Xàtiva van organitzar el passat dissabte l’activitat ‘Fem Natura’, coincidint amb el Dia Mundial de la Muntanya. L’acció va consistir en fer una batuda per l’entorn amb la intenció de fer un estudi i classificació del fem de cara a una neteja que tindrà lloc el proper dissabte 8 de febrer.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *