foradia cdturisme

L’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat aquest any 41 actuacions per a evitar els abocadors il·legals

Els llocs on s’ha actuat al llarg del 2019 s’han localitzat a través de denúncies ciutadanes i gràcies a la Policia Local i als voluntaris de Medi Ambient i Protecció Civil

En total, són 41 les actuacions que ha realitzat el departament de Medi Ambient d’Alcoi per a lluitar contra els abocaments il·legals. Aquesta tasca s’ha centrat en evitar que hi haja llocs no oficials amb deixalles, tant pel perill mediambiental, per evitar incendis forestals, com per una qüestió d’urbanitat de la ciutat.

Els abocadors il·legals en els quals s’ha actuat en 2019 són la majoria de poca quantitat, assegura el Consistori, encara que hi ha punts concrets on s’ha hagut d’actuar amb maquinària prou voluminosa, per la seua difícil situació ja que, estaven situats en una zona abarrancada, com és el cas, per exemple, de l’àrea de la zona d’Escaló. Les deixalles que se solen abandonar a aquests llocs, de manera il·legal, corresponen majoritàriament a enderrocs, mobiliari, cristalls i material divers com cables de llum i envasos.

La localització de les zones on alguns ciutadans aboquen de manera il·legal deixalles se situen, sobretot, a la perifèria de la ciutat, essent especialment, propicis aquells llocs on es pot accedir en vehicles: zona Santiago Paya al Quinzet, voltants de la Font de la Salut, Baix del Viaducte i les urbanitzacions (Barxell, Estepar i Serelles). En el cas en concret de Serelles s’ha actuat varies vegades pel que va haver, fins i tot, que tancar els accessos a les zones on es deixaven els residus, realitzant la retirada de diferents abocadors il·legals.

El regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre, destaca la tasca realitzada pel departament: “Aquest govern està compromés en mantenir el nostre entorn i la ciutat en les millors condicions possibles, per això continuem treballant per tindre un especial control i localització dels diferents abocaments il·legals. Al mateix temps, recordem a tota la ciutadania la necessitat de cuidar la ciutat, i fem una crida perquè gestionen els residus als llocs adequats, tant a l’Ecoparc com al servei telefònic de retirada de voluminosos, telèfon 900101843“.

Silvestre també recorda les sancions per a aquells que no compleixen: “Seguirem treballant, entre tots, amb la implicació de les alcoianes i alcoians, tant a través de la conscienciació i de la formació eficient en residus però, també de les sancions contra aquells que, amb el seu comportament, ens perjudiquen a tots perquè ens mereixem una ciutat i un entorn net i això només és possible, amb la col·laboració de totes i tots aquells que estimen Alcoi“.

Des de la regidoria es recorda que tant realitzar abocaments il·legals com depositar residus fora dels contenidors, encara que siga al seu costat, pot suposar sancions econòmiques importants. Des del departament també es recorda a la ciutadania la importància de denunciar a aquells que amb el seu comportament demostren que no estimen ni cuiden Alcoi i que, les denúncies es poden fer amb fotografies o apuntant la matrícula i donant part a l’Ajuntament a través dels canals de comunicació que la institució té oberts.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *