foradia subscriutegrat

El Nadal alcoià es consolida amb les xifres d’afluència dels darrers anys

Segons l'Ajuntament, ha hagut rècord de visitants a la Tourist Info, 6.636 des de l'1 de desembre de 2019 al 5 de gener de 2020

‘Alcoi, Ciutat del Nadal’ ha reforçat el nombre de visitants, consolidant-se com una de les dates de més repercussió turística a la ciutat gràcies a la seua durada, que es consolida en més de quatre setmanes començant l’1 de desembre i acabant el dia 6 de gener. Així ho ha afirmat l’Ajuntament.

La repercussió informativa tant a les xarxes socials, com a la televisió ha sigut també molt alta, a la retransmissió en directe d’À punt, se sumen totes les televisions nacionals que van fer desconnexions, i s’amplia fins i tot als dies previs a la Cavalcada de Reis, incloent-hi Pastoretes i els dies 2 i 3 on diferents programes i informatius van connectar amb la ciutat per veure tots els preparatius, afegeix el Consistori, que insisteix en què el canvi de recorregut a la Cavalcada “ha donat també bons resultats”.

L’inici de la campanya turística nadalenca del 2019 va començar a Alcoi amb l’inici de les sessions turístiques del Tirisiti els dissabtes de desembre. En total, les representacions de Tirisiti, entre finals de novembre al gener, ha rebut vora 30.000 visitants. També s’ha vist augmentat el producte turístic de diferents empreses que han creat rutes, paquets de Campament Reial, dinar i allotjament i altres atractius per a atraure públic familiar, demostrant la maduresa del sector turístic, molt més professionalitzat a la ciutat.

El Nadal també va repercutir positivament en el Pont de la Constitució, reforçat pel Mercat de Nadal a la Glorieta, que també va superar les xifres de visitants, i on l’ocupació a la ciutat va ser pràcticament el 100%, fet que s’ha tornat a repetir en els dies forts de Reis. Era pràcticament impossible trobar allotjament a la ciutat des de fa mesos per al cap de Setmana de Reis, i difícil aconseguir lloc per dinar o sopar tant el dia 4 com el 5 a Alcoi, inclús el dia 6.

La Tourist Info, subratlla l’Ajuntament, ha tingut un rècord de visitants, 6.636 des de l’1 de desembre de 2019 al 5 de gener de 2020. Durant aquestes dates l’any passat va haver-hi 5.237 atencions, fa dos 4.284 i fa tres 3.072. Pel que es refereix als actes més multitudinaris, Pastoretes, Ban Reial i la Cavalcada, s’han registrat xifres semblants a l’any passat amb el recorregut ple de gent. Altres dades significatives de la 135 Cavalcada són els 454 patges i els 814 paquets repartits al llarg del Recorregut.

Promoció nacional

Les televisions s’han bolcat amb el Nadal Alcoià. TVE, À punt i Telecinco van estar amb les Pastoretes. El dia 3 de gener van vindre tant de TVE com d’Àpunt per gravar els preparatius de la Cavalcada, tant els camells com les burretes. Ja el dia 4, Telecinco va fer una connexió en directe en el seu informatiu del migdia i va mostrar com s’acabaven de preparar les burretes.

El matí del dia 5, les televisions no es van voler perdre el campament reial i com es preparaven els paquets en l’IES Pare Vitòria, i dos equips tant de TVE com d’Àpunt van estar acreditats, a més de 2 de Mediaset, per Cuatro i Telecinco, i dos més, un per Antena 3 i un altre per La Sexta. A la vesprada À Punt va fer la retransmissió en directe, de 18 a 21 hores, també per internet. A més, TVA, la Televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla va fer connexions, igual que totes les televisions nacionals: TVE, Telecinco, Cuatro, Antena 3 i La Sexta.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *