foradia aproop

L’ajuntament d’Alcoi decreta dos dies de dol oficial per Isabel-Clara Simó

L’escriptora alcoiana és Filla Predilecta i medalla d’or de la ciutat d’Alcoi ha mort als 76 anys

Aquesta matinada ha mort l’escriptora alcoiana, Isabel-Clara Simó. L’Ajuntament d’Alcoi, ha decretat dos dies de dol oficial per aquest trist esdeveniment de la ‘Filla Predilecta i medalla d’or de la ciutat d’Alcoi’, va ser nomenada en 2013.

«És una de les escriptores en la nostra llengua més importants i reconegudes. A més, el seu caràcter proper i la seua marcada personalitat l’han fet ser una de les creadores més volgudes i estimades arreu del nostre territori», ha destacat Toni Francés.

L’alcalde, Toni Francés, ha lamentat la pèrdua i ha comentat que: «Més enllà de la indiscutible vàlua literària d’Isabel-Clara Simó, amb una obra molt prolífica, d’haver rebut importantíssims premis, o de la seua trajectòria acadèmica i de vocació periodística, parlem d’una persona molt estimada a Alcoi, icona cultural i feminista d’un part de la nostra societat i, per descomptat, medalla d’Or de la Ciutat».

«L’escut d’Alcoi en la medalla de filla predilecta representa la ciutat que va ser el seu bressol. Isabel-Clara Simó sempre el va portar ben visible i ben alt, i el va fer senyera per allà on va anar, perquè Alcoi sempre l’ha acompanyada, i perquè els alcoians sentim que allò que ella ha aconseguit, tants premis i distincions, tants guardons i reconeixements, també són en part alegries per als alcoians i les alcoianes», indicava l’alcalde.

Francés també anyadeix, «Isabel ens ha retratat i estimat a través de les seues obres i els alcoians l’hem llegit i admirat, títols que ens toquen de prop com ‘Alcoi, Nova York’, ‘Júlia’ o altres reconegudes novel·les, moltes d’elles en defensa de la dona i la infància, han fet que molts alcoians se senten, amb ella, profundament orgullosos de la seua llengua, la seua cultura i la seua terra. Isabel ha portat el nom d’Alcoi per allà on ha anat, sent una de les millors ambaixadores que podia tindre la nostra ciutat, la seua fabulosa trajectòria ha contribuït a engrandir encara més la cultura alcoiana, a projectar més enllà de les muntanyes que ens volten la vàlua artística dels creadors d’aquesta ciutat. Isabel ha estat una persona que sempre ha fet una defensa activa dels valors de la pau i el feminisme, lluitant sempre per la igualtat entre dones i homes».

Isabel-Clara Simó és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València, en Periodisme per la Universitat de Barcelona i doctora en Filologia Romànica. Va ser guardonada, entre d’altres, amb el Premi Sant Jordi (1993), el Premi València de Literatura (1995), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999), Miquelet d’Honor (2012) i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2017).

Ressaltar que va escriure una cinquantena de llibres en l’àmbit de la poesia, la novel·la, la narrativa breu, el teatre, la narrativa infantil i juvenil, la crítica literària, la investigació i l’assaig.

També va desenvolupar tasques periodístiques per a TV3, Catalunya Ràdio i altres mitjans com Avui, El Periódico de Catalunya o El Temps i va ser representant de Catalunya a les Nacions Unides en nom dels Consells Mundials de la Pau (1985).

Els darrer mes de setembre va rebre el ‘Palmell 2019, mà de futur’, reconeixement a la Cultura dels valencians, que organitza el periòdic EL GRAT i la càtedra Antoni Miró de la UA.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *